Основни причини за страхът от обвързване
Любов и партньорство

Основни причини за страха от обвързване

Дали всеки един от нас не се е замислял в даден момент, защо в днешно време много мъже или жени си стоят необвързани? Отчасти, това може да е свързано с накърненото самочувствие, съмнението в себе си и страхът дали сме достатъчно привлекателни за срещуположния пол.

От друга страна пък, имаме доста изисквания за нашия партньор, може би ценим себе си достатъчно, за да знаем какво искаме, търсим и можем да предложим. Но уви, все така не можем да открием човекът, който да покрие поне половината от тези качества и да бъде достоен за любовта и уважението ни.

Не че се страхуваме, че е възможно някой да ни разбие сърцето, надеждите и очакванията, или че се интересуваме единствено от кариерата си и постигането на желания социален статус. Достойнството ни не ни позволява да започнем отношения с някого, само за да не бъдем сами. Ясно е, че не искаме да губим от своето време и енергия с някой, който не успява да върви редом до нас във всички сфери на живота ни.

И така, ако се чудите защо в днешно време много мъже и жени избират да останат сами и необвързани ето и няколко логични причини за това:

1. Имат много високи стандарти. – Те са наясно със своята стойност и не биха склонили да бъдат с някой, който не е съвместим с тях. Половинката им трябва да притежава всички желани качества, които човека търси в срещуположния пол.

2. Перфекционисти са във всички сфери на живота си. – Мъжете и жените, които живеят в 21-ви век се стремят да правят всичко възможно да са независими и да не спират развитието си в личностен или професионален план. Те не се надяват на някой друг да им свърши нещата.

3. Те са си напълно самодостатъчни. – Този тип мъже или жени не се нуждаят от друг човек, за да се почувстват цялостни личности. Те имат чудесни приятели в кариерен или личен план. Те винаги са готови да се впуснат в нови предизвикателства и гледат към нови хоризонти. Щастливи са сами със собствената си компания, обичат да правят това, което им доставя удоволствие и без да са заобиколени задължително от хора. Ако решат да бъдат с някого, то това не е на всяка цена, а той е нужно да ги уважава и да се съобразява с техните интереси.

4. Не понасят някой да си играе с тях. – Този тип мъже или жени не биха позволили на някой да си играе с техните чувства и емоции, те не могат да толерират лъжи и изневери. Те определено имат предишен горчив опит от това в миналото и не биха допуснали отново да бъдат манипулирани.

5. Не са наивни. – Този тип хора не са инфантилни, достатъчно зрели са, за да не вярват вече в заблуди. Не чакат принца на белия кон или мечтаната принцеса и не живеят в приказките и филмите за щастлива и безоблачна любов. Не им трябва съпруг или съпруга на всяка цена, за да се почувстват сигурни и защитени. Много жени са наясно, че не им е нужен мъж и може би не се чувстват готови да бъдат родители и да се грижат за деца. Ако пък решат да си имат дете, не изпитват страх от това да са самотни родители и да поемат цялата отговорност към детето и неговото възпитание и отглеждане.

6. Не биха допуснали да бъдат превърнати във втора цигулка. – Този тип мъже или жени винаги желаят да бъдат на първо място и не биха се примирили с по-малко от това. Ако някои мъже са склонни да вярват, че могат да заменят такава жена, с първата срещната в сайт за запознанства се заблуждават много. Такъв тип мъже или жени имат шесто чувство и ако доловят, че нещо се случва зад гърба им, рязко и безцеремонно слагат край на отношенията с партньора.

Tagged , , ,
на горе