Полезни съвети за двойки под карантина
Любов и партньорство

Полезни съвети за двойки под карантина

Възможността да прекарате дни или седмици насаме с половинката ви може да звучи като сбъднато желание. Има обаче разлика между това да не напускате дома си дни наред, защото не искате и да не го правите, защото не можете. Пандемията от коронавирус промени значително живота на хората, като освен здравните проблеми, постави на изпитание и много двойки. Ето някои съвети как да се справите, ако сте под карантина заедно с партньора ви и да извлечете позитивите от това.

Прекарвайте част от времето си разделени

Колкото и да не изглежда логично, това е факт. Специалистите твърдят, че прекарването на твърде много време заедно може да бъде също толкова пагубно за връзката, както и разделянето за прекалено дълго. От ключово значение е да определите границите и да ги спазвате, доколкото можете.

Грижете се за личното си пространство

Когато сте на едно място с партньора си, нормално е да чувствате, че трябва да можете по всяко време да нахълтате в другата стая и да му зададете въпрос за вечерята, сметките за тока или някакъв друг битовизъм. Но ако другият човек се опитва да се концентрира върху нещо и го прекъснете, това може да доведе до конфликт. Когато половинката ви гледа футболен мач например и знаете, че това е важно за него, не го притеснявайте, освен ако наистина не е наложително. Няма да ви е приятно, ако ви прекъснат любимото телевизионно шоу или сериал за нещо маловажно, нали?

Уважавайте работата от вкъщи

Коронавирусът остави много хора без заплата и принуди други да работят от вкъщи. За хората, които се справят по-добре в офиса, настройката за работа от вкъщи може да бъде трудна. Ако такава е ситуацията и с вашия партньор, важно е да се отнасяте с разбиране и да възприемате сякаш той се намира в истинския си офис. Отново съветваме да не го прекъсвате, освен при спешен случай, особено когато има онлайн разговори и срещи.

Говорете с половинката си

Макар и да ви се струва стряскаща, карантината има и позитиви, ако разбира се, сте здрави и просто мерките за сигурност налагат да сте в изолация. Това да бъде идеална възможност да задълбочите комуникацията си с половинката, ако задавате правилните въпроси, разбира се. Не забравяйте да питате партньора си от какво се нуждае, за да го улесните в трудния период.

Не предавайте стреса си на другия

Това наистина е трудно. Живеем в изключително стресиращо време заради пандемията и вероятно изливате ежедневните си страхове и притеснения именно върху вашия партньор. Опитайте се да задържите малко емоциите си. Не мислете, че и за него не е трудно, дори да не го показва, така че не му предавайте допълнителен стрес.

Забавлявайте се заедно

Не стойте просто в една стая, а се наслаждавайте на компанията си. Когато не можете да излезете навън, постарайте се да ви е приятно и в дома ви. Направете си вечеря на свещи, играйте игри заедно, тренирайте. Да се надяваме, че подобна ситуация няма да се повтаря, така че се възползвайте максимално от нея.

Tagged , ,
на горе