Основи на дълголетието, според лечебната система на проф. Неумивакин

основи на дълголетието неумивакин
Добра форма

Основи на дълголетието, според лечебната система на проф. Неумивакин

Основи на дълголетието, според система създадена от талантливия лекар – проф. Иван Павлович Неумивакин (07.07.1928-2018). Неумивакин е лекар, доктор на медицинските науки, професор, автор на над 200 научни статии! „Баща“ на космическата медицина.

В пространството ще попаднете на много противоречиво мнение за този човек. Някои го възприемат като велик учен и изобретател, докато други откровено го наричат шарлатанин. Все пак, безспорен факт си остава, че в продължение на 70 години той разработва уникални методи за прочистване на тялото и възстановяване на здравето.

основи на дълголетието неумивакин

Основи на дълголетието по метода на проф. Неумивакин

Мъдри мисли на проф. Неумивакин, от които при задълбочен анализ можем да достигнем до заключението, че това е съществена част от основи на дълголетието.

Не причинявайте на друг това, което НЕ искате да причиняват на вас!

Клетката се „къпе“ във вода – това е основата на нейния живот!

Ученият потвърди теорията си с личен опит. На 52-годишна възраст, лекарите вдигали рамене и го изписвали от болницата с цял куп болести, като всичко се приписвало на възрастта. Иван Павлович започнал да се интересува от алтернативна медицина, достигайки до основите на дълголетието, на база изградена лечебна система. Самият проф. Неумивакин успял да възстанови здравето си и да живее активно до 90-годишна възраст.

Според теорията на Неумивакин, за да сте здрави, просто трябва да вземете от природата това, което тя ни предоставя.

Необикновеният професор до последно е вярвал, че няма нелечими болести, а само състояние на тялото, при което то много трудно може се пребори с болестта.

Изследователят стигнал до извода, че причината за почти всички здравословни проблеми, е дисфункция в работата на стомашно-чревния тракт. Според него, значението на храносмилателния тракт за цялостното състояние на организма, е че почти 75 % от всички елементи свързани с работата на имунната система са концентрирани в стомашно-чревния тракт, от който зависи възстановяването на реда в човешкото тяло. Освен това, стомашно-чревният тракт произвежда над 20 различни хормона, които влияят върху състоянието на целия организъм.

Според теорията на учения основният враг на тялото е затлачването. Това се дължи на консумацията на консервирани, рафинирани, пържени, пушени храни и сладкиши. За да може тялото ни да преработи храни от този тип, трябва да използва много кислород, което в крайна сметка води до кислороден глад. До колко може да се смята, че това е опасно? Дотолкова, че на раковите клетки им е необходима среда без кислород.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ … ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ДО 280 ГОДИНИ? ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО ОТ ПРОФ. Д-Р НЕУМИВАКИН

ПРОФЕСОР НЕУМИВАКИН: „ДА БЪДЕШ ЗДРАВ БЕЗ ЛЕКАРСТВА, МОЖЕ БИ НЕ Е ТОЛКОВА ТРУДНО!“

Основи на дълголетието по системата на проф. Неумивакин.

Препоръка 1: Започнете деня със сол

Според Неумивакин една от основите на дълголетието е всеки ден преди хранене да изпиете с чаша вода с щипка сол.

След кратък интервал от време изпийте още 200 мл. вода, в която е разтворена още една щипка сол. С помощта на този прост метод можете да активирате изтичането на жлъчката, натрупана за една нощ, като по този начин да предотвратите образуването на камъни в жлъчката.

Препоръка 2: от основите на дълголетието: Кислородната вода – 3 % е най-добрата защита

Основи на дълголетието, според лечебната система на проф. Неумивакин

В системата за възстановяване (основи на дълголетието) на проф. Неумивакин изключително много внимание се отделя на водородния прекис (кислородна вода – 3 %). На база собствени проучвания, професорът е бил убеден, че с помощта на това евтино и леснодостъпно средство може да се предотвратят почти всички видове заболявания на тялото.

Започнете с 3 капки кислородна вода 3 % разтворени в чаша вода. Този „коктейл“ се приема ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 20 минути преди хранене или 2 часа след хранене. Водородният пероксид е източник на атомарен кислород, който е най-добрият помощник в борбата срещу патогенните бактерии, вируси, гъбички и други паразити. Освен това, по време на грипни епидемии професорът съветва носът да се изплаква с този разтвор.

Този метод от основи на дълголетието има няколко противопоказания за употреба. Те включват:

-бременност;

-рак в напреднал стадий;

-стомашна язва;

-диабет и някои други заболявания.

В останалите случаи, прилагането ще помогне на тялото да подобри здравето си и да поддържа алкално-киселинния баланс.

Препоръка 3: Пийте колкото е възможно повече вода

През деня тялото на възрастния индивид губи около 1,5 л. течности. А за да се поддържа баланс, е необходимо да се възстановят тези загуби. Запомнете, че чай, сок, кафе, газирани напитки или компот не могат да заменят водата. Ето защо, е необходимо да приемате минимум 1 л. вода на ден.

Основи на дълголетието – Препоръка 4: Не пийте течности непосредствено преди или след хранене

Според проф. Неумивакин е изключително вредно за работата на стомаха да се приемат течности преди или след хранене.

Напитки не трябва да се приемат 10-15 минути преди хранене, както и в рамките на 1,5-2 часа след хранене. Единствено може да изплакнете устата си. Той обяснява факта, че в стомаха се произвеждат различни количества солна киселина за смилането на поетата храна. За бързо и ефективно разграждане се произвежда определено количество стомашен сок. Но, ако пиете вода веднага след хранене, концентрацията на киселина ще се разреди, поради което храната няма да се обработи добре, дори една част от нея ще остане в стомаха.

Препоръка 5: „Жива“ вода е нашето всичко

Основи на дълголетието, според лечебната система на проф. Неумивакин

За да добро здраве, професорът препоръчва да се обръща специално внимание на качеството на водата, която приемаме. Най-добре е това да бъде вода заредена с енергия.

Приемът на алкална вода задейства системите за самопречистване на организма, нормализира метаболитните процеси и предотвратява образуването на шлаки в съдовете.

Внимание! Не бива да се прекалява с приема, за да не се наруши алкално-киселинния баланс.

„Ние сме това, което ядем“ – друга „носеща“ колона на основи на дълголетието!

Основи на дълголетието – Препоръка 6: Според теорията на учения количеството протеин по отношение на цялата консумирана храна на ден трябва да бъде 15-20 %. В този случай е по-добре да се съсредоточите върху протеини от растителен произход.

С възрастта е препоръчително животинските протеини да се консумират не повече от 2-3 пъти седмично, а броят на яйцата не трябва да надвишава 10 броя за седмица.

Растителните храни (предимно сурови) трябва да съставляват 50-60 % от приетата храна за деня.

Въглехидратните продукти в дневното меню трябва да бъдат приблизително 30-35 %.

Що се отнася до мазнините, тяхното количество не трябва да надвишава 5-10 %. Тоест съотношението на мазнини, протеини, въглехидрати и растителни храни е 1:2:3:5.

Полезна протеинова храна: постни меса, бяло птиче месо, риба, яйца, месен и рибен бульон, гъби, бобови растения, ядки. Според системата на професора храните от растителен произход са: зеленчуци, плодове, всякакви домашни сокове, конфитюри. Въглехидрати: хляб (за предпочитане пълнозърнест), продукти от брашно (възможно по-малко), зърнени храни, картофи, мед. Мазнини в диетата: гхи (пречестно масло с деликатен вкус, което се консумира от хиляди години в Индия), растително масло, свинска мас, ядки, семена.

Основи на дълголетието – Препоръка 7: Правила за комбиниране на хранителни продукти

Докторът съветва да се консумират храни с растителен произход 8-10 минути преди протеина или въглехидратите. Въглехидратите могат да се ядат не по-рано от 4-5 часа след протеините. Протеините след въглехидратите могат да се ядат не по-рано от 3-4 часа по-късно.

Основи на дълголетието – Препоръка 8: Според теорията на учения храната се дели на жива и мъртва

Според него прясно приготвената храна, жива. Но престои ли няколко часа или след претопляне – тя се превръща в мъртва. Такава храна (мъртвата) е вредна за организма.

Основи на дълголетието – Препоръка 9: След хранене – почивка

Смилането на храната е процес, който изисква доста енергия. Ето защо, за да протича правилно, усвояването на хранителните вещества и отстраняването на отпадните вещества, веднага след обилно хранене е полезно да си починете 20-30 минути. Но почивката не означава сън, а временно намаляване на физическата активност.

Основи на дълголетието – Препоръка 10: Колкото е поетото количество храна, толкова трябва и да се изразходва

Поетата храна винаги трябва да се компенсира с движение. Тоест, колкото калории е получило тялото, толкова трябва да изразходва, че дори и малко повече. Клекове или качване по стълби са много полезни като тренировка.

„Когато тялото е в добра форма, няма от какво да се притеснявате“, е оставил в завет проф. Неумивакин.

Тази статия е с информативен характер, преди да приложите, който и да е от изброените методи от системата – основи на дълголетието, на проф. Неумивакин, задължително се консултирайте с лекуващия ви лекар.

Фън Шуй всекидневна: В полза за вашето благосъстояние

Tagged , ,
на горе