Огледалата – отлична декорация за дома
Идеи за дома

Огледалата – отлична декорация за дома

Елемент от домашната декорация, който често е пренебрегван, е огледалото. А то е източник на светлина, който може да направи много за трансформирането на едно пространство.

Ето как да ги накарате да направят част от магията си във вашия дом.

Огледалата имат фантастични свойства. Те подобряват пространството, защото удвояват външния вид на всичко, което е в стаята. Поради тази причина те са чудесно допълнение към коридора.

Ако имате стая в дома си, която е по-тъмна, отколкото ви се иска, огледалата могат да я озарят. Поставянето на огледалото срещу произведение на изкуството също е чудесен ход – то добавя мигновено акцент към обикновена стена. Поставяйки огледало в края на коридор, то подчертава дължината на пространството. И разбира се, в тази част на къщата огледалото е полезно за проверка на косата, грима, тоалета в последния момент!

Ако ще имате огледало в спалнята си, защо не го превърнете в декоративен елемент? Работата с огледала е донякъде подобна на работата с изкуство, тъй като огледалата стоят красиво по двойки, тройки или четворки – получавате картината. Основното решение, което трябва да вземете, е дали да изберете групиране на различни огледала в стил галерия или спретнато, симетрично окачване на две или повече от един и същ вид. Първият подход ще създаде по-оживен, динамичен ефект, докато вторият ще направи стая, която създава спокойствие.

Ако не сте много големи любители на изкуството, тогава холът или спалнята е мястото, където огледалата могат да се появят като централен елемент. Ако имате късмета да имате красива гледка, огледалото ще я внесе в стаята като произведение на изкуството само по себе си. Ако това е целта, колкото по-голямо огледало, толкова по-добре.

Можете също така да го облегнете на стена, за да създадете усещане за галерия. Уникалните огледала също се сприятеляват с изкуството. Например, огледало над камината може да бъде оградено от две картини с еднакъв размер или обратното, където групиране от четири произведения на изкуството в съвпадащи рамки би изглеждало чудесно, обградено от двойка съвпадащи огледала.

И един последен съвет: Огледалата обичат свещи. Във всяка стая с огледало свещта е почти задължителна, тъй като отразяват толкова красиво светлината на свещите. Настройте настроението за вечеря с много свещи, стоящи пред огледалото на камината, и създайте луксозна зона за отдих в банята или спалнята си със свещи, поставени пред или срещу огледалата.

Tagged , ,
на горе