Как да почиствате четките си за грим
Здраве и красота

Как да почиствате четките си за грим

Много жени пренебрегват четките си за грим, оставяйки остатъците от него да се натрупват по тях в продължение на седмици или пък са използвали повече от един цвят, без преди това да са ги почистили. Според професионалистите обаче е от съществено значение е да отделяте за това поне няколко минути всяка седмица, за да предотвратите размножаването на бактерии, акнето и по-грубите кожни проблеми. Много гримьори вярват, че четките са най-важната стъпка за постигане на страхотен грим, така че ви предлагаме няколко лесни стъпки, с които да се научите как да ги почиствате и да ги запазите за по-дълго.

Намокрете влакната

Изплакнете влакната под течаща вода. Избягвайте да мокрите дръжката на четката, тъй като с течение на времето това може да разхлаби лепилото и в крайна сметка да доведе до разрушаване на четката.

Внимателно натъркайте със сапун

Сипете от любимия си сапун върху ръката си и след това минете с четката по дланта си с нежни кръгови движения, като внимавате да насапунисате всички влакна. Можете също да използвате и почистващ съд за тази стъпка.

Изплакнете

Когато приключите, изплакнете четката под чешмата, като я държите с влакната надолу. Повторете първите две стъпки толкова пъти, колкото е необходимо, докато при плакненето започне да тече чиста вода. Отново не забравяйте, че не трябва да мокрите дръжката.

Изцедете водата

Внимателно натискайте четката с пръсти, за да освободите излишната вода. Не дърпайте обаче твърде силно, за да не я повредите.

Оставете четката да изсъхне добре

Поставете четката върху кърпа, като я оставите да престои една нощ, за да изсъхне напълно. Тя ще бъде готова, за да я използвате отново сутринта.

Кога да смените четката си?

За щастие, много четки могат да издържат и години, ако се поддържат правилно. За да ги запазите за по-дълго, специалистите съветват да не ги държите в тесни торби за продължителен период от време. Чаша за съхранение ще ви свърши нужната работа. Ако обаче от четката започнат да стърчат влакна, които не се оправят, дори при измиване и сушене, или пък някои от тях тръгнат да падат, това е сигурен знак, че е време да я смените с нова.

Tagged , , ,
на горе