Как да пуснете някого, когото обичате
Любов и партньорство

Как да пуснете някого, когото обичате

Защо ви е толкова трудно да се научите как да пуснете някого, когото обичате? Обичаме да държим на нещата, ситуациите и особено на хората, защото те отговарят на нуждата ни от сигурност. Сигурността е една от шестте човешки потребности, които движат всяко решение, което вземаме. Оставянето и продължаването на връзката често води до голяма доза несигурност.

Дори връзката ви да е приключила или единият или и двамата сте нещастни, все още има известна сигурност, която може да затрудни да разберете кога да изоставите връзката.Може също да използваме миналото, за да оправдаем решенията си. Помните ли, когато бяхте отхвърлени от няколко потенциални партньори в гимназията или колежа? Тези случаи могат да ви накарат да се придържате към партньор – дори такъв, който не е добър за вас – защото се страхувате, че няма да намерите друг. Тези спомени оправдават всичко за вас. Когато не можете да се откажете, тези спомени стават част от вашата история и работят срещу вас.

Да знаеш, че трябва да пуснеш и действително да пуснеш са две много различни неща. Тези съвети ще ви помогнат да откриете как да продължите веднъж завинаги.

Имате връзка? Как обявите новината

9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си

Как да пуснете някого, когото обичате

Разберете, че сега е времето

обичате
Как да пуснете някого, когото обичате снимка: pinterest

Да научиш кога е време да се откажеш често е най-трудната част от този процес. Но в много случаи е необходимо да се отпуснете, за да отключите живота, който заслужавате. Въпреки че всяка връзка е различна, повечето намират, че е време да прекратят нещата, когато връзката им причинява повече болка, отколкото удоволствие или когато доверието е ерозирало до точката, в която романтиката не може да бъде възобновена. Преминаването от една връзка става по-лесно, когато сте сигурни, че моментът е настъпил и че бъдещото ви щастие зависи от ново начало, и че вече не обичате този човек.

Идентифицирайте ограничаващите вярвания

обичате
Как да пуснете някого, когото обичате снимка: pinterest

Мисли като „Никога не бих могъл да бъда сам“ или „Никога няма да намеря някой друг, който да ме обича“ непрекъснато минават през ума ви? Разберете, че това не са факти – те са ограничаващи вярвания и докато вярванията имат силата да създават вашия свят, вие имате силата да ги трансформирате. Заменете ги с овластяващи вярвания като „Отворен съм към това, което вселената е подготвила за мен“ и „Обичам себе си и заслужавам най-доброто“. Може да се почувствате глупаво в началото, но когато използвате тези положителни заклинания като част от ежедневието си, ще видите резултати. Ще пуснете по-лесно човека, когото обичате.

Променете историята си

Вашата история е това, което си казвате, за да оправдаете решенията си и се основава на вашите ограничаващи вярвания. Например, казвате си, че не можете да имате успешна връзка поради това как сте израснали. Родителите ви се караха пред вас през цялото време и в крайна сметка се разведоха.

Не можете да се откажете от убеждението, че всички връзки са обречени на провал и това е причината да не можете да поддържате здрава романтична връзка. Вие използвате този минал опит, за да оправдаете текущото си състояние на живот – но можете да промените историята си, така че миналото ви да ви дава сила, вместо да ви спира. Вашето минало не е вашето бъдеще, освен ако не живеете там. Не се заблуждавайте, че той е човека, когото обичате.

Спрете играта на обвиняване

обичате
Как да пуснете някого, когото обичате снимка: pinterest

Да се ​​откажете от някого, когото обичате, не означава, че трябва да отричате истината, но не й позволявайте да повлияе на пътя ви. В човешката природа е да сочим с пръст някой друг или минал инцидент вместо себе си. Ето защо вие обвинявате половинката си в края на връзката или друг човек за нещо ужасно, което ви се е случило. Но дори когато фактите са ужасни или сърцераздирателни, трябва да се откажете от миналото. Вместо това използвайте опита си като инструмент, който да ви тласне да учите и да растете, за да можете да създадете здрави отношения с някой друг.

Владейте емоциите си

обичате
Как да пуснете някого, когото обичате снимка: pinterest

Когато една връзка приключи, обичайно е да изпитвате невероятни количества гняв и негодувание – особено ако не сте решили да я прекратите. Може би в началото сте се чувствали праведни от това, сякаш гневът ви е помагал да продължите напред. Въпреки това, след известно време започвате да виждате, че това е нездравословно за вас и не сте сигурни как да пуснете някого, когото обичате, и да продължите с живота си.

Отрицателните чувства оказват влияние върху вашето емоционално и физическо здраве – гневът дори се свързва със сърдечни заболявания – и ще повлияят на бъдещите ви взаимоотношения. Признаването на това поведение като нездравословно е първата стъпка в процеса на пускане. Ако искате отговор как да продължите, вече сте на прав път. Добрата новина е, че в процеса на учене как да се отпуснете, можете също да се научите как да контролирате емоциите си. Така по-лесно ще се откажете от човека, когото обичате.

Tagged , , ,
на горе