Обновете кухнята си с 10 актуални тренда
Идеи за дома

Обновете кухнята си с 10 актуални тренда

Всяка дама иска да направи кухнята си едно прекрасно място. Там домакинските задължения стават много по-приятни за изпълнение, а не както в миналото – досадната част от работата вкъщи. Модните тенденции са за това – да бъдат следвани, а вие сте в състояние само с няколко действия да направите кухнята си прекрасна. Подгответе се, проучете вариантите и подскажете на половинката си какво желаете.

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер 5 грешки на интериорните дизайнери през последните години

5 въпроса, които да зададете, преди да наемете интериорен дизайнер Любимите разпродажби – какво да пазарувате за интериорен дизайн

Ето какво да направите с кухнята си, за да я обновите:

Свободно формирани зони

Кухненският кът не трябва да отговаря на индустриалните стандарти или на традиционните очаквания. Вместо това той може да се адаптира към уникалната площ на помещението и заобикалящото го пространство, превръщайки се в интригуващ обект като фокусна точка в помещението и създавайки силна връзка със съседната зона. Работата в пространства със странна форма може да предизвика творчество и да насърчи възможността за откъсване от стандартните конвенции.

Триизмерни плочки

Напоследък сме абсолютно влюбени в силно текстурираните или 3D плочките. Те добавят толкова много дълбочина и интерес към помещението и лесно се превръщат в повод за разговор. Никой няма да остане незаинтересован, когато му покажете кухнята си с подобни плочки.

Произведения на изкуството

Една от тенденциите, която си проправя път в кухнята, са произведенията на изкуството. Хората вече възприемат кухнята си не само като утилитарно място за приготвяне на храна. Тя е сърцето на дома, така че добавяме интересни, забавни и подходящи за разговори произведения на изкуството в кухнята.

кухнята си
Обновете кухнята си с 10 актуални тренда

Органични тонове

Макар че топлите, органични кухни са на мода от известно време, има голямо увеличение на тяхната популярност – открити греди, шкафове от светъл дъб, обков от античен бронз и гръбначни плочки са само няколко примера. Вместо бели шкафове, смесени с дървени шкафове, повече се използва светло дърво в комбинация със средни и тъмни дървесни тонове, което създава топло, динамично и непреходно усещане. Един от любимите варианти на хората да обзаведат кухнята си е бял дъб, смесен с естествен орех!“

Метални кухни

Една от тенденциите, които смятаме, че ще наберат значителна популярност през 2024 г., са металните кухни. Тази концепция интегрира различни метали с различен блясък- матирани срещу полирани срещу патинирани. Тази тенденция отбелязва съчетанието на функционалност и естетическа привлекателност, предлагайки свеж поглед върху дизайна. Всеки човек с въвеждането на тези елементи може да превърне кухнята си в модерно и различно пространство.

Многофункционални острови

Кухненският остров еволюира отвъд обикновеното място за готвене и хранене, той се превръща в динамично пространство, което се адаптира към разнообразните нужди и дейности на съвременния начин на живот. В някои проекти хората избират да включат в кухнята си повече от един остров, за да подобрят допълнително функционалността и естетиката, създавайки отделни зони различни цели.

Центрове за напитки

Центровете за напитки се издигат до върха на желаните елементи от всеки един от нас за кухнята си. Центровете за напитки вече включват сервиз за кафе или чай, диспенсери за вода, хладилници под плота и хранилища за замразени продукти за смутита, шейкове и място за десерти.

Уреди по поръчка

От специалните дръжки на уредите до вградените контролни уреди на повърхностите на шкафовете – кухнята се обновява в малките детайли. Независимо дали искате да съчетаете управлението на гамата с избраните от вас водопроводни инсталации, или да изберете контрастен цвят, възможностите за персонализиране се разширяват. Където е подходящо, тези фини подобрения внасят характер и индивидуализация в помещение в къщата, което преди е било стерилно и стандартизирано. Вече не! Можете лесно да направите кухнята си невероятна.

Обновете кухнята си с 10 актуални тренда
Обновете кухнята си с 10 актуални тренда

Естествено дърво

Наблюдаваме забележителна промяна в предпочитанията към естествената дървесина, особено към дървесните видове от бял дъб с неговите разсечени зърна. Този избор става все по-разпространен в съвременните тенденции в дизайна на дома, особено когато се използва за шкафове. Ясно изразените зърна на белия дъб придават изтънченост и съвременен облик на цялостната естетика. А от състоянието на кухнята си можете да тръгнете и към обновяване на целия апартамент.

Вижте още:

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Tagged , , ,
на горе