9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си

9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си
Любов и партньорство

9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си

Много от нещата в една връзка зависят до голяма степен и от партньора. Комуникацията с него и начинът, по който се разбирате може да покаже как може да продължи една връзка. И така, виждали сте знаците, усещате вибрациите и просто знаете, че е време да съобщите на околните за вас!

Но как да подхванете разговора, за да направите връзката официална, без да го превърнете във фестивал на неловкото мълчание? Нека заедно да се ориентираме в тези трудни води. Може би вие очаквате от партньора той сам да пожелае да каже пръв, но това не винаги се случва. Може да останете разочаровани.

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Не губете надежда, а проведете разговор и поискайте от партньора да разкриете връзката си.

Създайте подходяща атмосфера

Обстановката може да направи или да провали разговора. Независимо дали става въпрос за обичайното ви място за закуска, където споделяте палачинки, или за уютно кътче у дома, уверете се, че това е място, където и двамата се чувствате добре. Музика? Тиха и спокойна. Осветление? Меко. Целта е да създадете обстановка, която да благоприятства открития разговор и да не разсейва вниманието. Така можете да очакват от партньора да подходи с разбиране.

Честност с малко такт

Важно е да бъдете искрени в чувствата си и да не скривате нищо от партньора си. Споменете конкретни случаи, които са ви накарали да се замислите за посоката на връзката, но бъдете деликатни. Това е като поднасянето на подарък, не става въпрос само за това, което е вътре, но и за опаковката. Важно е да знаете какво може да очаквате от партньора в такъв момент.

9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си
9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си

Въпросите с отворен край са ваши приятели

Те са фантастични инструменти за насърчаване на смислен разговор. Вместо да настоявате за поемане на ангажимент от партньора, дайте възможност за дискусия. Не става въпрос толкова за търсене на потвърждение, колкото за разбиране на гледните точки на другия.

Размишлявайте върху незабравими моменти

Спокойно споменете моменти, които са подчертали вашата съвместимост. Това може да е дъждовният ден, в който и двамата решихте да се откажете от разходка и да гледате документални филми, или пък онзи поход, в който разбрахте, че темпото ви съвпада напълно. Когато повдигнете тези приятни спомени, ще получите усмивка от партньора и ще му помогнете да осъзнае колко страхотни сте вие двамата, което ще го накара още повече да се подготви да направи връзката си официална, ако изобщо има нужда от повече убеждаване.

Изразете намеренията си

В уязвимостта има сила. Говорете за надеждите си за бъдещето, като наблягате на взаимното развитие. Кажете нещо от рода на: „Ценя това, което имаме, и обмислям идеята да бъдем екип. Какво мислиш за това?“ може да даде тласък на разговора и да получите от партньора хубав отговор.

Направете го двупосочно

Това не е монолог. Направете пауза, изслушайте ги и ги насърчете да изразят чувствата си. Да покажете, че цените неговото мнение, може да направи разликата между разговор и декларация. Не е хубаво да се опитвате да доминирате в един такъв разговор, защото това няма да се приеме добре от партньора.

Признайте чувствата му

Ако има нужда от време да помисли или има резерви, проявете разбиране. Това, че се колебае дали да каже за връзката ви, не означава непременно, че той ви мами или има друга. Може това да доведе до конфликт в семейството му или пък на работното място, ако сте колеги например. Бъдете деликатни. Помнете, че това е пътуване и за двама ви и всяка стъпка, дори и колебаещата се, е от съществено значение.

от партньора
9 съвета как да поискате от партньора да разкриете връзката си

Споделете визията си

Говорете за това, накъде виждате да върви връзката ви. Не по начина „ние трябва да планираме всичко“, а в непринуден разговор за стремежите, независимо дали става дума за съвместно пътуване или за осиновяване на сладката котка, която и двамата сте харесали в приюта.

Празнувайте малките неща

Независимо от резултата, ценете факта, че сте достигнали до точка на открита комуникация. Независимо дали става дума за усмивка, прегръдка или просто поръчка на допълнителен десерт, оценете пътуването. От партньора можете да очаквате положителен отговор.

Tagged
на горе