8 абсурдни оправдания да не сте интимни
Любов и партньорство

8 абсурдни оправдания да не сте интимни

 

 

Често партньорите в двойката имат различно либидо, но ако откажеш директно, отсрещната страна се засяга, задавайки си куп въпроси дали не сме срещнали някой друг, дали вече не ни привлича или нямаме чувства… Ето с какви любопитни аргументи си служат най-често жените, когато отказват интимност:

 

  • Тъкмо оправих леглото/ смених чаршафите”

Ако мъжът живее с жена, вманиачена по чистотата и подредбата на дома, за нея това оправдание може и да си е напълно в реда на нещата. Все пак мъжът може да го заобиколи и да е изобретателен, като избере друго място за секс или да предложи след това да оправи леглото отново. 

 

  • “Сега е пълнолуние”

Ако се занимавате с астрология, може би ще ви повярват, че сте искрена в съображенията си, но не забравяйте, че това оправдание ще важи само веднъж месечно. 

 

  • “Кучето ме зяпа” 

Ако имате домашен любимец, който спи в стаята ви, той става неволен свидетел на случващото се, особено ако е до вас в леглото и може да се изкушите да използвате присъствието на косматия приятел като извинение. 

 

  • “Преядох”

Това може и да си е действителна пречка, ако сте вечеряли по-късно и чувствате тежест в стомаха. Тогава последното нещо, което ви се прави. 

 

  • “Не искам да сме интимни, когато майка ти е на гости”

Нормално е да се притесняваме в такава ситуация, но дали притеснението е реално или го използваме като оправдание, или например това, че детето не може да заспи, защото е сънувало кошмар и е дошло в леглото… 

 

  • “Днес не е рожденият ти ден!”

 

Фактът, че ласкае в леглото са запазени за специални случаи, като рождени дни и годишнини, е показателен и притеснителен. Наложително е да решите проблема и да работите заедно, за да намерите решение, което да е ефективно както за вас, така и за мъжа ви. 

 

  • “Не го  ли правихме миналата седмица”?

          Ако за вас интимните контакти са твърде чести и това не ви допада, може би ще използвате това като аргумент – че скоро се е случило. 

 

  • “Децата все още са будни и ще ни чуят”

Помислете параван ли са децата или действително това е причината за отказа ви. Ако е първото, замислете се до какво биха могли да доведат системните ви откази… 

Дали няма да се отрази на близостта помежду ви?

 

Извън шеговития тон на нелепите оправдания, замислете се защо ги измисляте… какви са истинските причини да отказвате интимност. Ако са тривиални, все ще се намери решение… но за целта трябва да сте искрени. Това е много по-добре, отколкото партньорът ви да си мисли, че вече не го обичате. Ако действително сте уморени, не се чувствате добре, имате предменструален синдром, проблеми в работата, спи ви се или не можете да отговорите толкова често на желанията му, тъй като не съвпадат с вашия ритъм, обсъдете го. Кажете му истината и вижте какво може да се направи като компромис и за двамата. Не се отчуждавайте физически, за да не повлияе това и на останалите аспекти в отношенията ви!  Вместо да си служите с нелепи лъжи, погледнете го в очите и му кажете как се чувствате.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе