Изневерихте и ви хванаха, а сега какво
Любов и партньорство

Изневерихте и ви хванаха, а сега какво?

Изневярата е може би най-тежкият момент в една връзка. Тя може да сложи край на всякакви отношения и да нарани половинката ви до степен, в която това може да я травмира за цял живот. Изневяра трудно се преодолява и можете да сте сигурни, че дори и връзката ви да продължи, никога няма да бъде същата. Да бъдете хванати в изневяра е повратният момент, в който трябва да си дадете сметка , че сте допуснали огромна грешка. Ако вече половинката ви е наясно с прегрешението ви, трябва добре да прецените каква да бъде следващата ви стъпка.

Помислете за това как се чувствате. Ще искате да отделите малко време за себе си и да обработите емоциите си. Забележете дали съжалявате, че сте изневерили на партньора си. Чувствате ли се готови да носите отговорност за действията си? Готови ли сте да отделите време, за да поправите стореното и да спасите връзката си?

Намерете причините за случилото се. Ако искате да накарате връзката ви да работи отново, трябва да признаете защо се е стигнало до изневярата и кое ви е подтикнало към нея. Без това няма как да оправите нещата.

Спрете да изневерявате. В случай, че получите втори шанс от настоящата си половинка, важно е да не продължавате да изневерявате. В случаите, когато изневярата е била мимолетна, може да е по-лесно да спрете и да прекъснете тези отношения. При прекратяване на емоционална афера, от друга страна, процесът може да бъде по-труден. Ако човекът, с когото сте изневерили, е някой, когото виждате всеки ден, като колега, ще трябва да установите граници с него. Например, може да избягвате да говорите с него за всичко, което не е свързано с работата, и не да не общуват извън офиса. Човекът, с когото сте изневерявали, също може да има чувства към вас. Ако продължи да ви преследват, ще трябва да му дадете да се разбере, че вече не можете да ги виждате.

Приемете отговорност. Независимо от вашите „причини“ за измама, трябва да поемете отговорност за действията си и да възстановите загубеното доверие. Избягвайте да обвинявате партньора си или проблемите във връзката си. В случая вие сте допуснали грешка и сте го наранили, затова му се извинете.

Вземете решение. Вие и вашият партньор искате ли да останете заедно? Ако отговорът е да, имате обща цел. Вземете решение, знаейки, че и двамата ще трябва да се ангажирате да възстановите доверието и комуникацията помежду си. Ако партньорът ви иска да прекрати връзката, трябва да уважавате неговото решение. Той може също да има нужда от време и пространство далеч от вас, преди да вземе крайно решение.

Бъдете честни. Трябва да сте честни със себе си и с половинката си, ако желаете да преодолеете тази трудност. Вероятно е трябвало да го излъжете, за да запазите изневярата си в тайна. Сега е моментът за прозрачност. Бъдете директни и отворени, за да помогнете на връзката ви да се закрепи. Честността в отношенията е свързана с по-нисък конфликт, но е важно и двамата да се съгласят да бъдат искрени един с друг и да говорят за очакванията си.

Спазвайте обещанията си. Ако кажете, че ще бъдете някъде, бъдете там навреме. Ако обещаете, че ще направите нещо, направете го. Бъдете надеждни и не нарушавайте обещанията си. Ще бъде по-трудно да възстановите доверието във връзката си, ако половинката ви не може да разчита на вас.

Бъдете отворени и търпеливи. Бъдете отворени да кажете на партньора си къде се намирате, с кого сте и т.н. Опитайте се да не криете повече неща от него. Нормално е той да се чувства предаден и да бъде недоверчив. Работете за възстановяване на доверието, което сте предали. Не очаквайте партньорът ви да ви се довери отново веднага, за това е необходимо време.

Общувайте. Изследванията показват, че невъзможността да разговаряте помежду си е една от най-често цитираните причини за провал на браковете. Бъдете готови да говорите с партньора си и да слушате това, което казва.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе