Джеф Фостър: Не се отказвайте от себе си, когато се чувствате отхвърлени от другите
Психологически

Джеф Фостър: Не се отказвайте от себе си, когато се чувствате отхвърлени от другите

Не се отказвайте от себе си, когато се чувствате отхвърлени от другите, казва в своите книги авторът Джеф Фостър. Самотата е история за изгубена любов, стара история, защото любовта не може да бъде изгубена, тя може само да бъде преоткрита дълбоко в себе си…

Ти не си изоставена. Животът е тук. Любовта е тук. Тук ли си ти? Може да се чувствате изоставени, да. Може да се почувствате самотни, далеч от живота, любовта и топлината. Други могат да ви накарат да се почувствате силни, да. Но изхвърлете думата, концепцията, вашата история. И се върнете към реалността на живото тяло.

Джеф Фостър: Не се отказвайте от себе си, когато се чувствате отхвърлени от другите

15 знака, които показват, че обичате себе си

Родителската „диагноза“ определя вярването на детето за себе си
Какво е това, твоето изоставяне? Как усещате тази самота? Обърнете внимание на усещанията, които бушуват сега в стомаха, гърдите, гърлото ви. Усетете треперещите, пулсиращи, изгарящи импулси. Оставете ги да нарастват по интензитет или да се разпръснат и да се движат. Потопете ги в любопитно, любящо внимание. Дайте им пространство; омекотете ги.

Вече можеш да дишаш, приятелю, защото тук няма кой да диша освен теб. Мечтата за любов е мъртва. Събуждаш се за реалността на любовта. Любовта не идва отвън. Никога. Тя винаги е вътре в теб. Тя е твоята сила. Виждате, че винаги е било ваша работа да обичате себе си, за да не искате любов, да не я търсите отвън, за да не я чакате или да се опитвате да я задържите, а да се потопите в нея, от един ценен момент до следващия.

Не се отказвайте от себе си, когато се чувствате отхвърлени от другите, защото има болка, по-лоша от отказа: отричане от себе си, бягство от присъствието си. Тук няма кого да обвиняваме…

Съсредоточете се върху „този, който ви напусна“ и вече сте изтощени. И тогава разчупете хватката на самотата. Фокусирайте се върху „едно пренебрегнато“ ценно вътрешно дете. Поканете любящо внимание дълбоко в корема си, сърцето си, главата си. Дишайте, почувствайте собствената си жизненост.

И оттук израства нов живот. След като се научите да не се отказвате от себе си, с течение на времето ще привлечете други хора, които не се отказват от себе си и от вас. В този момент не сте изоставени. Не се отказвате от себе си.

Самотата вече е стара дума за вас. Твърде драматична за вашето тяло. Никой не може да ви отхвърли: могат само да се движат на друго място, с болката си. Вие сте достатъчно смели, за да живеете в присъствие. Прекъснахте този лош навик за цял живот – „да бъдете самотни“. Вие сте открили дълбока радост в самотата.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе