Това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено
Психологически

Това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено

Това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено, казва в своя беседа мислителят и учител Ошо.

Нека духат ветрове, нека слънцето изгрее – добре дошли са всички. Ако веднъж поставите живота си на струната на отвореното сърце, никога няма да се затворите. Но ще трябва да отделите малко време за това. И тази отвореност ще трябва да се поддържа, иначе пак ще се затвори.

Това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено

Това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено

Да си отворен означава да си уязвим. Когато си отворен, усещаш, че нещо ненужно може да влезе в теб. И това не е просто чувство; това е реална възможност. Затова хората се затварят. Ако отворите вратите, за да влезе приятел, може да дойде и враг.

Здравите хора държат вратите затворени. За да избегнат врага, те дори не се отварят пред приятел. Но тогава целият им живот става мъртъв. Нищо не може да ни се случи, защото като цяло, няма какво да губим – и това, което наистина ни принадлежи, не може да бъде изгубено. Това, което може да бъде изгубено, не си струва да се пази. Когато това разбиране стане очевидно, човекът остава отворен.

„Виждам, че дори влюбените се защитават един от друг. И тогава плачат, защото нищо не работи. Затварят всички прозорци и се задушават. Вътре не прониква нова светлина и е почти невъзможно да се живее, но някак си продължават. Те все още не се отварят, защото чистият въздух изглежда опасен.

Когато се почувствате отворени, опитайте се да се насладите на това усещане. Има такива редки моменти и когато дойдат, отдайте им се и натрупайте опит на откритост. Когато имате опит, когато държите истинска опитност в ръцете си, можете да изоставите страховете си.

Тогава виждате, че откровеността е съкровище, от което ненужно сте се лишили. И това съкровище е такова, че никой не може да ви го отнеме. Колкото повече го споделяте, толкова повече расте. Колкото си по-отворен, толкова си по-голям“, учи Ошо.

Хубаво е да си напомняме тези неща, които всички знаем, но често забравяме, улисани във въртележката на ежедневието. Страхуваме се за какво ли не, тревожим се за хиляди неща, стоим в напрежение непрекъснато, дори и нощем, защото често сънят бяга от нас. А е достатъчно просто да си спомним, че това, което наистина е за нас, няма как да ни подмине или да бъде загубено. Още по-малко откраднато от някой друг, защото то не е негово и по всяка вероятност не го вълнува.

Астрологичен съвет за 9 септември 2023

Топ 5 на най-добрите скъпоценни камъни за финансов растеж и стабилност

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе