Не позволявай на страха от нараняване да ти попречи да изпиташ най-великото чувство – любовта! 

Не позволявай на страха от нараняване да ти попречи да изпиташ най-великото чувство - любовта! 
Любов и партньорство

Не позволявай на страха от нараняване да ти попречи да изпиташ най-великото чувство – любовта! 

Инстинктът за самосъхранение е заложен у всички нас, но често не го разбираме правилно. Важно е да се пазим от лошите хора, които искат да ни навредят и наранят, но трябва да правим разлика между тях и същевременно да не затваряме сърцата си. Ако се обградим от стени, които никой никога не би успял да събори, то тогава попадаме в собствения си капан на самота и се обричаме на тъгата за цял живот.

Жената се открива пред мъжа много по-лесно и бързо за разлика от него. Но ако те се превърне в емоционално недостъпна, става почти невъзможно някой някога да спечели сърцето ѝ. Обикновено това се случва, когато са разбили сърцето ѝ и доверието, което е хранила към отсрещния човек.

Ето кои са признаците на емоционално недостъпната жена

Тя не иска да се ангажира с нищо

Емоционално недостъпната жена е тази, която ще излиза с един мъж от няколко месеца, но няма да има никакво развитие в отношенията им. Дори и той да иска повече от просто флирт, тя е тази, която ще се отдръпне без дори да даде обяснение за поведението си, защото не осъзнава, че всъщност е затворила сърцето си. Този тип жени не са готови за сериозна връзка, поради редица причина. Страх от обвързване, травма от минали връзки, които са ги наранили и т.н.

Никога не се отваря пред теб

Дори и да харесва мъжа, с когото излиза, емоционално недостъпната жена никога не би го допуснала прекалено близо до себе си. Тя поставя висока и неразрушима стена помежду него и нея и дистанция, която не би нарушила.

Взаимоотношенията са нещо повече от физическа интимност. Да можете да се свържете емоционално един с друг е също толкова важно. Дори повече. И определено е повод за притеснение подобно поведение, защото ако то продължава с месеци не би довело до нищо хубаво.

Усилието във връзката се усеща неправилно

Обикновено ако се стигне в редки случаи до връзка с подобен тип жена, мъжът е този, който полага усилия и се грижи за връзката. Всъщност той е единствения. Той е този, който звъни или пише първи, този, който организира срещите и този, който търси нея. Да, вярно е, че все пак тя отвръща по някакъв начин на всичко това, но е прекалено изморително, когато само единият от двамата полага усилия, за да съществува една връзка. Все пак тя се изгражда от двама души, а не от един единствен, нали?

Тя показва смесени сигнали

Един ден тя обръща внимание на мъжа, с когото излиза. След това на следващия ден нейните се държи студено и тя изглежда отдалечена. Естествено мъжът става объркан и не е сигурен в това, което се случва. Тази непоследователност е често срещана при тези, които са емоционално недостъпни.

Въпреки че времето, прекарано заедно, е страхотно забавление, емоционално недостъпните хора са склонни да искат да избегнат нещо, което става твърде интимно и сериозно.  Така че тя се отдръпва при най-малкия намек, когато мъжът се приближава твърде близо.

Мили момичета, пазете сърцата си, но не ги затваряйте. Правете тази разлика, защото тя е много важна. И ако искате да бъдете истински щастливи, просто си позволете да бъдете обичани. Да, понякога любовта боли. Всяка любов си има начало и край, но онова, което е по средата си струва да се изживее. Не позволявайте на страха от нараняване да ви попречи да изпитате най-великото чувство – любовта!

.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе