Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси

Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси
Лайфстайл

Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси

През есента кралицата имаше здравословни проблеми, които доведоха до настаняване в болница за една нощ, а публичните ѝ изяви бяха значително ограничени. Кралицата, която е на 96 години, беше заразена и с новия коронавирус през февруари тази година. Заради влошено здравословно състояние тя пропусна откриването на сесията на парламента по-рано този месец.

Кралица Елизабет има зашеметяваща колекция от брошки, но тя избра рядко срещан аксесоар със сантиментално значение за излизането си на Панаира на цветята в Челси.

През юни във Великобритания предстоят 4-дневни тържества в чест на платинения юбилей на Елизабет Втора – 70 години от възкачването ѝ на трона.

В понеделник 96-годишнита кралица обиколи годишното събитие с количка за голф и бе облечена в рокля на цветя, покрита с ярко розово палто. В допълнение към нейното наследствено перлено колие, кралицата украси тоалета си със зашеметяваща брошка от сапфир, рубин и диамант, изобразяваща флорални мотиви. Ценният аксесоар е подарък от родителите ѝ – крал Джордж VI и кралица Елизабет за нейния 19-ти рожден ден, пише списание People.

Въпреки че брошката рядко се вижда публично, кралицата преди това я е носила на специални поводи, включително портретна сесия в Бъкингамския дворец още, когато принц Чарлз е бил бебе през 1949 г.

Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси
Prince Charles and Queen Elizabeth in 1949| CREDIT: PA IMAGES VIA GETTY

Кралица Елизабет също заложи на семейния подарък за друго цветно шоу – фестивала на цветята Флориада по време на обиколката си в Австралия през октомври 2011 г.

Кралица Елизабет се появи с ценен подарък от родителите си на Панаира на цветята в Челси
Queen Elizabeth in 2011| CREDIT: COLE BENNETTS/GETTY

Според „Бижутата на кралицата“ на Лесли Фийлд сладкият подарък за рождения ден включвал и съвпадащ чифт обеци във формата на цветя, въпреки че обеците не са били виждани от много години.

Придружена от роднини – включително сина си принц Едуард и съпругата му Софи, графинята на Уесекс, нейната внучка принцеса Беатрис и съпругът на Беатрис Едоардо Мапели Моци – кралицата беше почетена с изложба, отбелязваща историческите ѝ 70 години на престола от организаторите на шоуто на цветята в Челси. (Прочутото шоу за градинарство беше отменено през 2020 г. поради COVID и отложено през 2021 г.)

„Направени са някои промени за комфорта на кралицата“, каза говорител на Бъкингамския дворец за необичайното пътуване на кралицата. (По-рано The Sun съобщи, че кралицата е била превозвана в нова луксозна количка за голф, захранвана с батерии.

Други видни конструкции, показани на кралските особи, бяха Градината на благотворителния фонд на Кралските военновъздушни сили, която почита битката за Великобритания по време на Втората световна война и празнува подкрепата на благотворителната организация за персонала на RAF, ветераните и техните семейства в продължение на повече от 100 години.

На Панаира на цветята в Челси бе показана и градина, създадена от благотворителната организация за психично здраве Mind в Обединеното кралство, която предоставя колоритно и спокойно място на посетителите. След изложбата на цветята тази седмица, тя ще бъде отведена в местен клон на Mind, осигуряващ екотерапия за тези, които имат проблеми с психичното здраве.

Панаирът на цветята в Челси е грандиозно лятно събитие, което събира хиляди посетители, както пристрастени професионални градинари, така и любители на красивите и екзотични цветя. За първи път панаирът е проведен през 1862 г. от кралското градинарско дружество. От 1913 г. започва да се провежда в Челси.

Tagged , , , , , ,
на горе