Научно доказано: Мъжете предпочитат жените в червено

жените в червено
Психология Любов и партньорство

Научно доказано: Мъжете предпочитат жените в червено

Червеното отдавна се смята за цвят, на който мъжете реагират с толкова ясно и бързо „завъртане“ на главата, когато притежателката на алено облекло минава покрай тях.

 

Днес учените могат да обяснят причината, поради която мъжете наистина предпочитат жените, които носят червено.

 

Както се оказа, те смятат нежния пол в червено за по-достъпни сексуално. Повечето мъже вярват, че такива жени лесно влизат в интимност още на първата среща.

 

Психолози интервюирали 120 младежи на възраст от 18 до 21 години. Повечето от тях заявили, че когато жените избират червени дрехи, те са много по-склонни към интимни приключения и са по-склонни към такива приключения от тези, които избират дрехи с неутрални цветове. Също така е доказано, че вида на облеклото не играе толкова голяма роля, колкото цвета. Например жените с обикновени червени тениски се възприемали по същия начин от мъжете, както и от дамите в рокли от същия тон.

 

Резултатите от проучване, публикувано в Journal of Social Psychology, потвърждават, че цветът на дрехите има огромно влияние върху мъжете и играе важна роля в начина, по който те възприемат представителите на противоположния пол.

 

Психолозите на един от изследователските центрове интервюирали студенти, като предварително ги разделили на 4 групи. Участниците във всяка група били помолени да разгледат снимка на едно и също момиче, облечено в същите дрехи, но в различни цветове: синьо, зелено, бяло и червено. След това участниците били помолени да оценят привлекателността на жената по деветобална скала. Те също били попитани колко вероятно е, според тях, че тя ще пожелае да прави секс с непознат на първата среща.

 

В резултат се оказало, че най-атрактивната жена е в червено, след това в бяло, синьо, докато зеленото е на последно място по популярност в дрехите. Както се оказва, когато едно момиче носи червено, тя изглежда като най-лесно достъпна.

 

Участниците в експеримента отбелязват, че именно в тази цветова палитра една жена често се бърка с такава, която лесно се съгласява на интимност на първа среща. В своите доклади психолозите отбелязват, че мъжете възприемат червения цвят като покана за интимност.

 

Предишни изследвания показват, че мъжете флиртуват повече с жени, които носят червено. Те са и по-отпуснати в присъствието на дами в алени тоалети.

 

Трябва да се отбележи, че момичетата, пътуващи на стоп в червени дрехи, са с по-голям шанс да бъдат качени от мъже шофьори и, обратно, по-малко вероятно да бъдат качени от жени.

 

Много хора свързват червеното с любов, страст и романтично настроение, както и с любовта на жената. Ефектът на червеното обаче може да се обясни и от гледна точка на биологията: по време на периода на чифтосване, за да привлекат индивиди от противоположния пол при маймуни, макаци и шимпанзета, интимните части на женските стават яркочервени.

 

Както показа експериментът, жена, облечена дори в обикновена тениска, но в сочен червен цвят, изглежда много секси и привлекателна за мъжете. Прави впечатление, че много от анкетираните отбелязват, че червеният цвят в дрехите придава статут на собственика му. Една жена в червени дрехи изглежда сякаш има по-високо положение в обществото.

Жените в червено са по-привлекателни за противоположния пол по асоциативни причини. Червеното е символ на страст. Ефектът от този цвят е необясним, той работи на подсъзнателно ниво. Мъжът смята жената в червено за най-впечатляващия сексуален обект, а дрехите й възприема като покана за секс и сигнал за готовност.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе