Народни рецепти при задух
Здраве и красота

Народни рецепти при задух

Задух е чест симптом, който може да настъпи внезапно или постепенно да се засили.

Характеризира се с недостиг на въздух и невъзможност за пълноценно вдишване. Може да бъде със сърдечен или извънсърдечен произход.

Най-честата причина за него е сърдечна недостатъчност-задухът се засилва в легнало положение.Задух имат най-вече хората, които прекаляват с цигарите. Трудно дишат и хората, които имат наднормени килограми или сърдечно-съдови болести. Рецептата за задух, която ви предлагаме днес, е за всички, за които е трудно да си поемат въздух.
Заедно с рецептата за прочистване на белите дробове ви предлагаме и една рецепта, която ще даде сила на имунитета, за да не боледувате толкова често.

При затруднено дишане пациентът обикновено описва дискомфорт и чувство, че не може да си вземе напълно дъх. Той може да се развие постепенно или да се появи внезапно.

Затрудненията при дишането могат да бъдат причинени от много различни причини, като травми в областта на гръдния кош, фрактури на ребрата, отравяния, попадане на чуждо тяло в дихателните пътища. Задушаване при вдишване може да се развие и на нервна почва, както и в резултат на стрес и тревожност. Важно е да се отбележи, че честите епизоди на недостиг на въздух или внезапно, интензивно затруднено дишане, могат да бъдат признаци на сериозен здравословен проблем. Често появата на задух може да се окаже началото на сърдечносъдови заболявания.

HappyWoman_Astrology_1200x300Как да лекуваме ангина с народни средства?

7 мощни билки за прочистване на бъбреците

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Народни рецепти при задух

Рецепта с ряпа

задух
Народни рецепти при задух

Залейте 2 супени лъжици нарязана на ситно ряпа с 1,5 чаши вряла вода. Загрявайте в затворен съд при ниска температура 30 минути. Оставете да се охлажда 10 минути и прецедете. Вземайте по 1/4 чаша, 4 пъти на ден, 30 минути преди хранене, като пиете настойката на малки глътки. Тази рецепта ще ви помогне при справянето с вашия задух.

Лимон и чесън

Смелете в месомелачка десет лимона и десет глави чесън. След това прибавете към сместа 1 кг мед и оставете да престои една седмица в запечатан буркан. Вземайте по 4 супени лъжици всеки ден. Тази рецепта е подходяща при задух.

Рецепта с жълтурчета

задух
Народни рецепти при задух

Една супена лъжица ситно нарязани жълтурчета и 1 супена лъжица мед залейте с 0.5 л сухо бяло гроздово вино. Варете в покрит с капак съд при ниска температура, докато не останат 125 мл от течността. Вземайте по 60 мл, 2 пъти на ден, преди хранене. Лечение се извършва веднъж месечно, но трябва да продължи дълго време, за да се справите по-бързо с вашия задух.

Вдишване на пара.

Инхалацията може да помогне да се запазят носните проходи, което може да помогне да се диша по-лесно. Топлината и влагата от парата също могат да разграждат слузта в белите дробове, което също да помогне за намаляване на задух. За да опитате вдишването с пара у дома:

напълнете купа с много гореща вода добавете няколко капки ментово или евкалиптово етерично масло
поставете лицето си над купата, с кърпа над главата
поемайте дълбоки вдишвания, вдишвайки парата

Яжте пресен джинджифил.

задух
Народни рецепти при задух

Пресен джинджифил или добавянето на малко гореща вода към него като напитка може да помогне за намаляване на задух, причинен от респираторна инфекция. Проучване показва, че джинджифилът може да бъде ефективен в борбата срещу Респираторният синцитиален вирус (RSV), често срещана причина за респираторни инфекции.

Пийте кафе

задух
Народни рецепти при задух

Учени са доказали, че кофеинът отпуска мускулите на дихателните пътища при хора с астма, което може да помогне за подобряване на белодробната функция до 4 часа. Това го прави чрез блокиране рецептори за определени химикали, които допринасят за задух.

Но попитайте Вашия лекар, преди да увеличите приема на кофеин. Поради стимулиращия си ефект, консумацията на твърде много кофеин Може да се наложи отрицателно въздействие върху вашето здраве, особено ако имате сърдечно заболяване.

Сок от лимон и хрян

300 г хрян на кашичка се смесват добре със сока от 5 лимона. Съхранява се в плътно затворен съд в хладилник. Дозата за възрастен човек е по 1 ч.л., 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене. За деца над 5-годишна възраст – 1/2 чаена лъжичка, сутрин преди хранене. Лечението трябва да продължи до подобряване на състоянието при задух.

Tagged , ,
на горе