Как да лекуваме ангина с народни средства?
Здраве и красота

Как да лекуваме ангина с народни средства?

Ангина е болезнено и неприятно заболяване, което засяга малки и големи. Представлява възпаление на лигавицата на небните сливици, наричани още тонзили, затова се среща и под името тонзилит. Характерно при нея е, че сливиците са подути и зачервени, а на болния му е трудно да преглъща. Тя често е придружена още от температура и главоболие.Редица типично детски заболявания често поразяват и възрастните и макар и привидно да смятаме, че лесно ще овладеем ситуацията (все пак децата са по-чувствителен контингент), често се оказваме в безизходна ситуация и лекарят ни изпраща в аптеката за една торба хапчета.

За успешното, ефективно и бързо лечение на всяко едно заболяване ключов момент е своевременното откриване на болестта и започване на подходящото за конкретния индивид лечение.Характерни симптоми за гнойната ангина са високата температура и усещането за отпадналост. Освен това по сливиците се наблюдават малки бели налепи. За да излекувате това състояние, можете да използвате народни илачи. Гнойната ангина не се лекува с горещи напитки – те трябва да бъдат топли.

HappyWoman_Astrology_1200x300

7 мощни билки за прочистване на бъбреците

5 билки за здравето на нервната система

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Как да лекуваме ангина с народни средства?

Гаргара с хлебна сода.

ангина
Как да лекуваме ангина с народни средства?

Този начин е доста ефективен – трябва ви чаша топла вода с една чаена лъжичка сода. Разтворът може да се обогати с чаена лъжичка сол и пет капки йодна тинктура. С този разтвор се прави гаргара на всеки два часа, след което не трябва да се яде и пие нищо в продължение на 15-20 минути. Рецептата помага и при гнойна ангина.

Гаргара с клеева тинктура.

Една супена лъжица клеева тинктура (спиртен извлек от прополис) се сипва в чаша топла вода и с разтвора се прави гаргара 5-6 пъти на ден. Клеева тинктура може да се купи от аптеката. Това веднага ще помогне на вашата ангина да изчезне.

Консумация на сладолед, смучене на лед

ангина
Как да лекуваме ангина с народни средства?

При някои пациенти изключително добър ефект за симптоматично овладяване на локалното дразнене и болка се получава при консумация на сладолед или поставяне на бучка лед в устата до пълното разтваряне. Студът провокира свиване на съдовете и леко обезчувствяване и по този начин облекчава някои от неприятните симптоми на гнойната ангина.

Билкови рецепти за възпалено гърло

Инхалациите и гаргарите са идеални за гнойна ангина. Можете да ползвате отвара от черен бъз, пчелник, жълта тинтява, невен, мента, липа, върба, смрадлика, слез, чубрица, мащерка, лайка, лен, риган, анасон, джинджифил на прах.

Интересен и ефикасен вариант е инхалацията с прясно зеле. Нарязва се една глава и се приготвя като при билковите отвари. Децата не бива да стоят над парата повече от 5 мин.

Вземете една глава лук, почистете я от обелките и я настържете. След това изстискайте сока и приемайте от него по 1 супена лъжица, два пъти в рамките на деня. За предпочитане е това да се случва сутрин, преди закуска и вечер, преди да сте се нахранили.

Ябълков оцет

ангина
Как да лекуваме ангина с народни средства?

Ябълковият оцет е известно природно лекарство, което има антибактериално и противовъзпалително действие, затова може да ви помогне за по-бързото справяне с вашата ангина. Рйазтворете 1с.л. ябълков оцет в 1 чаша хладка вода и добавете 1ч.л. мед. Пийте 1-2 пъти дневно.

Етерични масла

При ангина може да си правите масаж на шията и гърдите с домашно приготвено сгряващо олио. За ангина се препоръчва да смесите 3 капки сандалово дърво, 2 капки етерично масло от евкалипт, 1 капка мента, разтворени в 13мл бадемово олио.

Гаргара със солена вода

Солената вода е едно от основните и мощни домашни средства за лечение на ангина, което работи изключително бързо. Гаргарата със соления разтвор ще премахне токсините от устната кухина и ще я дезинфекцира. Гаргарата облекчава симптомите при подути сливици. Солта възстановява нивото на нормалното рН на гърлото, което спомага за подобряване на кръвообращението, премахва киселинността и дразненето на лигавицата.

Черен пипер

ангина
Как да лекуваме ангина с народни средства?

Черният пипер помага за втечняване на гъстата слуз и отхрачване на храчките. Неговите антибактериални свойства помагат за по-бързото възстановяване при инфекции с гнойна ангина. За приготвянето на това лекарство освен черния пипер, ще са ви нужни още лимон сок и сол.

Tagged , ,
на горе