5 изненадващи навика, които изсушават кожата ви
Здраве и красота

5 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

В зависимост каква е кожата ви, сухата кожа може да е сезонна или резултат от стресови фактори в околната среда (помислете: замърсяване, слънчево изгаряне и т.н.). За други люспестият, лющещ се или сърбящ епидермис е хроничен. Сухота може да се появи от главата до петите и това се случва, когато вашата кожа губи вода твърде бързо. Причинява се както от вътрешни, така и от външни фактори.

Ако изпитвате възпаление, лющене и чувствителност поради кожно заболяване като екзема или псориазис, важно е да се консултирате с сертифициран дерматолог, за да разработите протокол за лечение. Но за тези, които се занимават със сухота, която не е свързана с други състояния, определени поведения може да влошат нещата. По-долу хвърляме светлина върху ежедневните навици, от които може да искате да се откажете за по-здрава и хидратирана кожа.

HappyWoman_Astrology_1200x300

5 стъпки към перфектната кожа

Топ идеи за прическа с плитка

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

5 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

1. Вземане на горещ душ

кожата
7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви снимка: pinterest

Знаем колко релаксиращо може да бъде да се отпуснете с горещ душ в края на дълъг ден, но ще направите услуга на кожата си, ако ограничите излагането си на вода, която е твърде топла. Горещият душ може да я изсуши, тъй като топлината лишава кожата от естествените й масла.Резултатът? Кожа, която се чувства опъната, суха и раздразнена. Освен това топлината може да наруши естествената кожна бариера, която е предназначена да задържа влагата. Когато тя е нарушена, това може да доведе до повишена загуба на влага.

2. Носенето на аромат

кожата
7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Както споменахме, ароматът може да бъде дразнещ за тези с чувствителна кожа – и под аромат нямаме предвид само парфюми и одеколони. Ароматът се крие в повечето от нашите продукти за красота и грижа за кожата (помислете: овлажнители, слънцезащитен крем, дезодорант и грим) и може да бъде в синтетична и естествена форма. Тъй като сухата кожа обикновено се равнява на отслабена кожна бариера, добра идея е да избягвате всякакви допълнителни дразнители, докато тя е застрашена. Продуктите с надпис „без аромати“ са правилният начин, тъй като дори продуктите „без аромат“ все още могат да предизвикат чувствителност.

3. Пренебрегване на фактора влажност

 

Не можем да контролираме времето (ако само…), но можем да се адаптираме към него. Както вероятно подозирате, по-сухият климат може да има изсушаващ ефект върху кожата. В по-малко влажна среда има по-малко влага във въздуха и тя няма толкова много влага, за която да се задържи, което може да доведе до сухотата й.И тогава има въпроса за изкуствения контрол на климата. Тъй като температурите падат и стават по-студени, увеличеното използване на отопление на закрито също може да доведе до изсушаването й.

4. Прекомерно миене на ръцете

кожата
7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Предвид света, в който живеем през последните 18 месеца, идеята да се застъпваме за по-малко миене на ръце или дезинфекция звучи безумно. Но изслушайте ни.

Твърде честото миене може да лиши кожата от естествената й влага, както и да наруши естествената кожна бариера, което може да я направи по-податлива на загуба на влага.Същото може да се каже и за прекомерното измиване на лицето и тялото. Така че, вместо да почиствате по-малко, почиствайте по-интелигентно. Ако установите, че миете често – независимо дали става въпрос за тялото или ръцете – важно е винаги да попълвате изгубената влага, за да поддържате кожната бариера.

Това означава редовно нанасяне на крем за ръце, крем за тяло или овлажнители за лице (в идеалния случай, докато кожата е все още влажна), за да възстановите и заключите хидратацията.

5.Неизползване на правилните продукти… или неправилно използване

кожата
7 изненадващи навика, които изсушават кожата ви

Продуктите за красота не са универсални. Това, което работи за кожата на един човек, може лесно да остави кожата на друг суха и раздразнена. Всъщност, някои от най-ценените съставки в грижата за кожата могат действително да изсушат и/или дразнят, ако не се използват правилно. Някои активни съставки като ретинол, ексфолиращи киселини, бензоил пероксид и салицилова киселина могат да изсушат кожата, така че е важно да бъдете внимателни с употребата.Особено важно е да избягвате прекомерното ексфолиране, тъй като това може да изсуши кожата.

 

Tagged , ,
на горе