9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж; родителите й; с интроверт
Любов и партньорство

9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж

Макар че предимствата най-добрият ти приятел да е мъж да са много, има и някои реални капани, които могат да накарат това приятелство да изглежда като ходене по въже. То крие доста опасности от разрив на отношенията в някакъв момент, което да ви накара да бъдете тъжни.

Не се притеснявайте обаче, ние не сме тук, за да ви разочароваме, а за да ви дадем някои решения, които да са ви от полза, особено, когато търсите най-добрият вариант за приятелство с човек от другия пол.

9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Ето някои неща върху, които трябва да помислите, ако най-добрият ви приятел е мъж:

Факторът ревност

Представете си, че разказвате на романтичния си партньор за забавния ден, който най-добрият ви приятел ви е осигурил и изведнъж забелязвате промяна в изражението му. Дали завижда, или просто лицето му е такова? Ревността е естествена човешка емоция и нека кажем, че тя не е добър съветник за една връзка.

Тази емоционална турбулентност често се подхранва от това, което психолозите наричат Теория на привързаността. Зеленоокото чудовище може да надигне глава, когато романтичният ви партньор почувства, че емоционалната инвестиция не е равностойна, т.е. най-добрият ви приятел получава повече внимание от вас. Опитайте да изясните всичко предварително, за да няма недоразумения с партньора.

най-добрият
9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж

Загадката за новата приятелка

Говорейки за ревност, да кажем, че най-добрият ви приятел току-що си е намерил нова приятелка. Страхотно, нали? Но сега откривате, че обичайните ви срещи и вътрешни шеги изведнъж са се превърнали в болезнена тема. Какво става? Този сценарий може да се превърне в битка между характери – нейната ревност срещу вашето чувство, че сте останали настрана.

Психолозите наричат това „триадична връзка“, което по същество е красив термин, с който се казва, че трима са много. Балансирането между старото и новото може да бъде деликатно действие, което изисква ясна комуникация и граници.

Неправилно тълкуване на сигналите

Ах, дилемата! Вие и най-добрият ви приятел сте в такъв синхрон, че външните хора могат да ви приемат за двойка. Какво може да се обърка? Много, ако някой започне да долавя чувства. Теорията за социалната размяна хвърля светлина върху това, обяснявайки как приятелството може да се обърка, когато възприеманите разходи и ползи станат неравностойни.

Вие може да си мислите, че просто сте добри приятели, но той може да изтълкува тези „приятелски“ жестове като романтични сигнали.

Въпроси, свързани с границите

Вечерта за гледане на филм и вие сте се излегнали на дивана с най-добрия си приятел. Когато ръката ви се доближава до неговата, вие правите пауза. Това нормално ли е, или сте преминали невидима граница?

Определянето на границата между това, което е приемливо, и това, което навлиза в „територията на връзката“, е от решаващо значение, но то може да стане неясно в приятелствата между мъже и жени.

най-добрият
9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж

Блатото на чувствата

Представете си следното: един прекрасен ден най-добрият ви приятел казва нещо и вие усещате как сърцето ви леко… подскача. О-о, дали тези чувства не се прокрадват? Тук нещата могат да станат, да кажем, сложни. Когато се намесят чувствата, приятелството е на тънък лед. Официално сте се приближили до момента на „пресичане на Рубикона“ във вашата връзка. Веднъж пресечен, няма връщане назад и приятелството рискува да се промени необратимо, така че помислете добре. Да, не са малко приятелствата, прераснали в здрава и трайна връзка, но има и случаи, в които нещата не се получават и освен партньор, губите и приятел. Струва ли си…

Възпиращата среща

Излизате на бар, очите ви се срещат с някого в другия край на стаята и прехвърчат искри. Но чакайте, какво е това? Потенциалният обект на интерес от ваша страна забелязва най-добрия ви приятел до вас и прави обратен завой.

Това е феномен, подкрепен от психологията за предпазване на партньора. Присъствието на най-добият приятел от мъжки пол понякога може да отблъсне потенциални романтични интереси, които могат да изтълкуват погрешно естеството на приятелството ви като нещо повече.

най-добрият
9 недостатъка най-добрият ти приятел да е мъж

Капанът за поглъщане на време

Приятелствата, както и всяка друга връзка, изискват време и емоционална енергия. Но когато едно приятелство започне да монополизира емоционалната ви недвижима собственост, това може да стане проблематично. Това понятие е известно в психологията като алтернативни разходи. По същество времето, което най-добрият ви приятел прекарва с вас, може да е време, отнето от формирането на други значими взаимоотношения, било то други приятелства или романтични начинания.

Факторът семейна вражда

Най-добрият ви приятел може да се иска да се запознае със семейството ви. Понякога това може да ви се стори като нещо неловко. Въпреки настояването ви, вие сте само приятели, членовете на семейството могат да направят прибързани заключения, което да предизвика ненужно напрежение.

Капанът на очакванията на другите

Дори ако вие и най-добрият ви приятел да сте в идеален синхрон, обществото може да има други идеи. Теорията за социалните норми предполага, че обществените очаквания за това как мъжете и жените „трябва“ да си взаимодействат, могат да наложат ограничения на приятелството ви. Това може да означава, че ще се сблъскате с критика или осъждане от страна на други хора, които просто не могат да разберат вашата връзка.

Вижте още:

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Как да изглеждаме скъпо облечени: 7 цвята /СНИМКИ/

10 начина да му покажете, че държите на него

5 съвета как да си върнете бившия

Tagged , ,
на горе