Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум
Домашни любимци

Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум

Поддържането на аквариум в дома ви добавя множество ползи за вашето здраве, като намаляване на стреса и понижаване на кръвното налягане. Сладководните резервоари обикновено са по-лесни за грижи от резервоарите със солена вода, а съществата им прощават по-добре грешките, направени от новите собственици. Сладководните риби имат своя красива селекция от цветни и уникални видове.

Поддържането на аквариум в дома ви добавя множество ползи за вашето здраве, като намаляване на стреса и понижаване на кръвното налягане. Сладководните резервоари обикновено са по-лесни за грижи от резервоарите със солена вода, а съществата им прощават по-добре грешките, направени от новите собственици. Сладководните риби имат своя красива селекция от цветни и уникални видове, които карат вашия аквариум да процъфтява с живот.

Независимо дали сте нов или опитен собственик на аквариум, трудно е да не се пристрастите към вашите сладководни риби и техните индивидуални характери. Нека да разгледаме топ 6 на най-добрите сладководни риби за вашия аквариум.

Как да разберем, че кучето ни е болно?

Как да помогнете на кучето си да живее по-дълго

infomax-logo-50-15-HW Учени: Хората обичат кучетата си повече от котките

Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум

1. Неонова тетра

аквариум
Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум снимка: pinterest

Вероятно един от най-известните сладководни видове в този списък, е тази рибка, която е малка, тънка и лесна за грижи рибка, която е идеална за нови собственици. Тя не расте много дълго, достигайки само 2,2 см дължина! Известни са като много мирен и спокоен вид. Те се справят най-добре, когато се държат на групи и в аквариум с камъни, растения и други принадлежности, в които могат да се скрият. Те могат лесно да бъдат разпознати по сините им тела и яркочервени ивици по телата им.

2. Гупи

аквариум
Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум снимка: pinterest

Гупите са друг вид риба, който е перфектен домашен любимец за начинаещи. Те са изключително лесни за грижи, но са склонни да се размножават бързо помежду си, ако половете не са разделени. Те се предлагат в различни цветове, като мъжките са по-пищни от женските. Гупите също могат да се адаптират към различни водни условия и имат жив характер, което ги прави толкова популярни. Важно е да поддържате постоянна температура на водата във вашия аквариум (около 50°F – 84°F (10-29°C)), за да могат да живеят щастливо в резервоарите си.

3. Молини

Малки и непринудени, те са страхотни сладководни видове, за които е лесно да се грижите. Молините могат да растат с дължина около 3 до 4 инча и са всеядни, което означава, че могат да ядат растения и други животни. Хубавото на това сладководно създание е, че те раждат своите бебета, за разлика от другите риби. Подобно на гупите, молите обичат да се размножават, така че ако не искате много от тези красиви риби във вашия аквариум, просто запазете един пол.

4.Златна рибка

аквариум
Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум снимка: pinterest

Друга изключително популярна сладководна риба, златната рибка е красив вид, който може да нарасне до 14 инча в дивата природа. Някои диви златни рибки могат да живеят до 25 години или дори повече!Тези риби се нуждаят от постоянна поддръжка, като седмична смяна на вода и филтър във вашия аквариум. Златните рибки могат да бъдат в различни форми, размери, цветове и породи.

5.Риба ангел

аквариум
Най-добрите сладководни риби за вашия аквариум снимка: pinterest

Те са популярни сладководни риби, които могат да растат до 6 инча на дължина и 8 инча височина. Те са много красиви и се предлагат в различни цветове и шарки. Те могат да ядат растения и други животни, като малки насекоми и скариди, но трябва да се държат далеч от малки риби. Ангелът може да бъде териториален и агресивен, така че е най-добре да ги държите в аквариум без много риба.

6.Данио зебра

Перфектната риба за начинаещи, тази е малка риба, която не изисква поддръжка и обикновено расте до 5 до 7 см. Тъй като те отглеждат риби, те трябва да бъдат държани на групи, в противен случай ще бъдат силно стресирани. Те обичат да ядат червеи, насекоми и ракообразни. Те също могат да бъдат хранени с типичната рибна храна, въпреки че препоръчваме да подправите диетата им. Тези риби са известни с това, че скачат от аквариум, така че не забравяйте да държите аквариума си покрит.

Tagged , , ,
на горе