Най-добрата домашна маска против акне
Здраве и красота

Най-добрата домашна маска против акне

ИМАТЕ ЛИ ПРОБЛЕМНА КОЖА? ДРАЗНИТЕ ЛИ СЕ ОТ АКНЕТО? ПРЕМАХНЕТЕ СТРЕСА И СИ НАПРАВЕТЕ ДОМАШНАТА МАСКА ПРОТИВ АКНЕ.

Защо се препоръчва? Защо тази домашна маска против акне е най-добрата ? Маската за лице е полезна за кожата, тъй като помага да я поддържате чиста, влажна и здрава. Маските могат да помогнат за премахване на замърсяванията и мъртвите кожни клетки, да подобрят текстурата и външния вид на кожата и да я направят по-мека и гладка.

Тайната маска за красота на София Лорен

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

С тази домашна маска ще възродите косата си. Рецептата

Как действа домашна маска против акне?

Почистване на кожата: Маската за акне може да помогне за премахване на излишната мазнина, мръсотия и други замърсявания, които могат да причинят акне. Това може да намали риска от появата на нови акне и да намали появата на съществуващо акне.

Намаляване на възпалението:

Някои от съставките, използвани в маските против акне, имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и зачервяването, често причинени от акнето.

Регулиране на мастната секреция:

  1. Маска против акне може да помогне за регулиране на производството на мазнина в кожата. Това е важно, тъй като прекомерното производство на мазнина върху кожата може да причини запушени пори, което може да доведе до появата на пъпки.

Допълнителна грижа за кожата:

Маска против акне може да съдържа съставки, които ще помогнат на кожата да се регенерира. Някои съставки, като меда, имат овлажняващи свойства, които ще направят кожата мека и гладка.

Домашно решение:

Приготвянето на маска за акне у дома може да бъде по-евтино и по-естествено решение от закупуването на търговски продукти, които съдържат химикали.

Рецепта: домашна маска против пъпки

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 чаена лъжичка мед

1 чаена лъжичка смляно индийско орехче

1 супена лъжица канела на прах

Приготвяне и начин на употреба:

Смесете всички съставки в купа до получаване наеднородна смес/ крем. Нанесете върху лицето си и оставете да действа 10 минути. Внимавайте, когато го прилагате около очите и устата.

Ако се появи усещане за парене, това означава, че маската работи, това усещане ще изчезне бързо.

Въпреки че съставките в тази маска имат някои полезни свойства за кожата, те не са непременно най-добрите за всеки тип кожа или за всеки случай на акне. Също така е необходимо да се вземе предвид възможната чувствителност на кожата към съставките на маската.

infomax-logo-50-15-HW Ванга предсказва на Леонид Брежнев разпада на СССР, на Елцин победа и инфаркт

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе