Какво да направим, когато връзките са скучни?

Какво да направим, когато връзките са скучни?
Психология

Какво да направим, когато връзките са скучни?

Какво да направим, когато връзките са скучни, съветват психолози. Има много хора по света, които са отегчени от обучението, работата, връзките и живота като цяло. Опитът да се облекчи тревогата с нещо ново обикновено е само временен, дори ако първоначално изглежда, че идеята за замяна на едното с другото трябва да реши проблема.

7 причини защо един мъж крие връзката си

Доверието във връзката – 4 неща, които да знаете

Триангулация: какво е това и как да не разруши връзката ви?

Какво да направим, когато връзките са скучни?

Скучните съпруги се превръщат в радостни любовници, те бягат от скучните съпрузи към остроумни и горещи момчета, скучната работа е оставена в името на „осъществяването на съдбата“, следващото проучване заменя предишното, хора, събития и местообитания, но скуката се завръща. Ако успеете да поддържате интерес и положителни емоции в значими области от живота си, тогава е добре, но какво ще стане, ако не се получава?

Нека да го разберем:

През цялата история на човечеството са създадени много велики литературни произведения, значителна част от които се съхраняват в най-големите библиотеки в света. Достъпът до хартиени и понякога ръкописни версии на редки книги е от голям интерес за ценителите на тази форма на изкуството, но какво се случва, ако доведете едногодишно дете в библиотеката? Докога ще може да се занимава с том на Платон, без снимки или трактати на Авицена?

Не мислите ли, че това се случва в живота:

ние се опитваме да получим радост от онези дейности, за които просто нямаме „квалификация“, защото не сме достатъчно зрели. Разбира се, в една връзка е скучно и лошо, ако амбициите са високи, но няма съответните качества. Ако продължим аналогията с книгите, случва се да обичате книги за космоса, но сте принудени да изучавате ботаника цял живот, защото тя е по-важна, по-ясна и „всички го правят“. Или единият обича да чете художествена литература, вторият – научна и вместо да си дадат думата, да споделят прочетеното и да слушат това, което не знаят, започват да си доказват, че научното е по-сериозно – артистичното е по-красиво.

Ако не вземете предвид различията в отношенията и възгледите за живота на другите, тогава може да се стигне не само до скука, но и до враждебност с войни.

За съжаление, се случва хората да не опознаят вътрешния си свят, преди да се срещнат с друг. Също не са разпознали партньора си, свързали са се и сякаш живеят заедно, но с времето осъзнават, че няма общи теми и желание да се слушат и чуват. Единият се интересува от мотоциклети и рок концерти, другият отива в духовната семинария – не е толкова лесно да останете двойка с диаметрално противоположни интереси.

Една любима книга може да е единствена за двама, но ако зациклите върху нея и спрете да се развивате в други посоки, един ден може да ви омръзне.

Можете да четете и препрочитате много пъти произведенията, които харесвате, но когато всички вицове са научени, всички фрази са познати, краят е известен, по-добре е да поставите книгата на рафта и да намерите друга, така че отново е интересна, дълбока и свежа за двамата.

Често не предприемаме навременни мерки за укрепване на взаимоотношенията и се опитваме да постигнем резултат, без да инвестираме нищо.

И като цяло, ние се закачаме само за едната страна на живота, опитвайки се да покрием всичките си нужди с нея, но това е задънена улица. Ако преди сте харесвали работата си, но сега не, всичко беше страхотно в семейството, а след това се разпадна, животът беше прекрасен, но всичко стана лошо, тогава може би е време да обърнете страницата и да преминете към друга история?

Или да затворите страницата с благодарност, да преосмислите и да продължите напред, да отворите нова книга?

Отношенията със себе си, с близките хора и външния свят стават скучно, когато потенциалът и степента на тяхната реализация са много различни. Но между амбициите и постиженията има качества и умения. Можете да поискате много, но ако сте отегчени от това, което е налично, струва си да си зададете въпроса „имам ли ресурсите да се променям?“.

Незадоволените потребности, невъзможността да се разпознават собствените състояния, недоразвитите умения водят до голям брой резки движения. Мъжете и жените напускат партньорите си, защото са „прекалено спокойни“, „твърде стабилни“, „много сериозни“ и имат емоционални изблици. Но състоянията на „отегчен“ и „радостен“ не се определят от външни фактори, те зависят от вътрешната зрялост.

Ето защо, за тези, които искат светъл живот, в един момент „люлката“ отива в обратната посока, те казват, че сега всичко е твърде небрежно, непредсказуемо и нестабилно, и искат да се върнат в зоната си на комфорт. Те напускат скучна работа, но бизнесът не върви и става страшно. Бизнесът не върви и става страшно, защото трябва да храните децата, да плащате заеми, да живеете с нещо – но определено не е скучно.

 

Импулсивните решения от детинска позиция „скучно ми е, искам радост веднага“ обикновено създават повече проблеми от преди. Зрелият човек все още не трябва да забравя за целесъобразността и полезността на това, което прави, и би било добре да помисли предварително за въздействието на действията си не само върху себе си, но и върху близките.

Да бягате от мъжа си, защото ви е скучно с него, но нямате идеи и умения да печелите пари, жилище и планове за бъдещето, не е много разумно. Разваляйки петнадесетгодишна връзка с жена си поради липсата на секс през последната година, без да разбирате другите причини – напускането на работа, наличието на кредити, деца и без спестявания с надеждата за бързи приходи от нов бизнес е необмислена стъпка.

Ако човек се чувства зле отвътре, тогава външните промени могат само да разсейват, но самият проблем няма да бъде решен. Здравият човек се нуждае от задачи според силите си, за да не се пренатоварва и да не се отегчава от недостатъчно натоварване. За да избере точно такива задачи, първо трябва да разбере: кой съм аз? Какво съм аз? И какво мога да направя?

Както се казва, „където и да отидеш, носиш себе си със себе си“. Първо се споразумейте със себе си и тогава може да не е толкова скучно в семейството, но ще се окаже, че е така на работа.

Така че, помислете добре, преди да предприемете радикални действия, а също преценете дали очакванията ви са реалистични.

infomax-logo-50-15-HW Ванга предсказва на Леонид Брежнев разпада на СССР, на Елцин победа и инфаркт

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе