Доверието във връзката - 4 неща, които да знаете
Любов и партньорство

Доверието във връзката – 4 неща, които да знаете

За изграждането на доверието във връзката се изисква много работа, независимо от това какъв е бил миналият ви опит на любовния фронт. Когато става въпрос за чудесни, здрави взаимоотношения, доверието е от съществено значение. Има обаче безброй неща, които могат да допринесат за липсата на такова. Това може да се дължи на предишни травми и връзки, на грешка, която някой от вас е допуснал, или на несигурност.

infomax-logo-50-15-HW Посланието на Седмицата на висшата мода в Париж-по-малко дързост, повече класика

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Каквато и да е причината, има начини да спечелите доверието във връзката отново.

Първо обаче трябва да знаете какво представлява доверието във връзката

Доверието към някого върви ръка за ръка с чувството за сигурност във връзката, че той няма да ви навреди. Друг термин, който се използва като синоним на него, е лоялност.

Ако се доверявате на някого, имате вяра, че той ще се отнася с вас така, както иска да се отнасят с него, и обратното. Доверието е да им поверите сърцето си, знаейки, че другият няма да направи нищо, за да го разбие.

Наличието на тази уязвимост и прозрачна комуникация помежду ви помага да се разбирате по-добре, а това помага и за честността.

доверието във връзката (2)

Защо доверието във връзката е важно?

Винаги чуваме как доверието във връзката е един от най-важните фактори за успеха й, но защо? Ами това, че имате доверие един в друг, ви позволява да покажете тази уязвимост, за която говорим. Да бъдем уязвими не само ни помага да се излекуваме от всички предишни травми или болка, но ни позволява да бъдем най-истинската си същност.

Можем да бъдем такива, каквито наистина искаме да бъдем, когато имаме доверие в партньора си или в членовете на семейството си. Тази автентичност ще сближи партньорите и семействата.

Ако нямате доверие един на друг, има вероятност или да се затворите в себе си или да изричате на пръв поглед незначителни лъжи. Тези черти е по-вероятно да доведат до спорове.

доверието във връзката 2

Как се нарушава доверието?

Доверието във връзката се нарушава, когато някой от двамата поставя собствените си нужди пред тези на другия или пред общите. Също така то се нарушава с лъжи, измами и манипулации, както и от неизпълнени обещания, особено ако често единият се отмята от дадената дума. Въпреки че има много причини за нарушаване на доверието във връзката, има начини то да бъде възстановено.

Това е най-трудната част. След като веднъж доверието във връзката е нарушено, може никога да не почувствате, че то може да бъде отново същото. Ще се изненадате обаче. Макар че възстановяването на доверието не се получава всеки път, има случаи, в които то става по-силно от преди.

Някои от признаците на нарушено доверие са повишена несигурност, депресия и тревожност, самота, страх от загуба на другия, проблеми с концентрацията, обвинения един към друг и други.

доверието във връзката

Как можете да възстановите доверието във връзката?

Както беше посочено по-горе, доверието може да бъде възстановено след известно време и усилия. На първо място е важно да бъдете напълно честни един с друг. Комуникацията е от ключово значение и е жизненоважен елемент за възвръщане на доверието.

Повече никакви лъжи, никакви измами, никаква нечестност. Бъдете прозрачни и уязвими с партньора си или с членовете на семейството си. По този начин те ще знаят, че сте искрени в пътя си към възстановяване на доверието във връзката. Поемете отговорност за това, което сте направили и бъдете открити за това, от което се нуждаете, за да продължите напред.

Каквато и да е причината за липсата на доверие, говорете за това как се е стигнало дотам. Работете върху проблемите и обсъдете от какво се нуждаете оттук нататък, за да можете отново да си имате пълно доверие.

Това върви ръка за ръка с разбирането на стила на общуване на другия. Всичко това ще ви помогне да станете по-добри заедно, независимо от обстоятелствата.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе