Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма: бързо, просто

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто
Идеи за дома

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма: бързо, просто

Мусака от тиквички, ориз и кайма е просто, здравословно и много засищащо ястие, което отнема много малко време за приготвяне, но е идеално както за обяд, така и за вечеря.

Ястията с тиквички са изненадващо разнообразни. Самият зеленчук няма подчертан вкус, но през лятото ястията с тиквички са много популярни сред домакините. Този път ви предлагаме да приготвите мусака от тиквички.

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма: бързо, просто

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Вече няма нужда да ги пържите: вкусна запеканка от тиквички, готова само за 20 минути е най-добрата рецепта

Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Супа топчета – класическа рецепта

Ето как да приготвите мусака от тиквички:

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто

Необходими продукти:

тиквички – 1 бр.;

лук – 1 бр.;

мляно месо – 300 г;

ориз – 70 г;

яйца – 2 бр.;

кашкавал – 50 г;

сол и подправки на вкус.

Начин на приготвяне на мусака от тиквички:

Необходимо е предварително да сварите ориза. За да направите това, оставете водата да заври и изсипете ориза в нея. Гответе 10 минути до полуготовност. След това сложете ориза в гевгир, за да се отцеди излишната вода.

Измитите тиквички се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 10 минути да си пуснат сока. Изберете млади тиквички с тънка кора. Ако използвате по-зрели тиквички, отрежете кората и изрежете средата със семките.

Лукът се обелва, измива се със студена вода и се нарязва на ситно. Смесете готовата кайма с наситнения лук, сварения ориз, тиквичките, добавете двете яйца и добавете сол и разбъркайте/омесете добре.

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто

Намажете дъното и стените на съда в, който ще печете мусака от тиквички с масло, разпределете масата от тиквички и го изравнете с равномерен слой. Покрийте формата с фолио и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.

След това извадете мусаката от тиквички от фурната, отстранете фолиото, поръсете с настърган кашкавал и върнете да се пече още 15 минути.

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто

През това време кашкавала ще има време да се разтопи. Готовото ястие трябва да се охлади малко и може да се сервира, като се нарязва на порции.

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, простоТака приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма бързо, просто

По тази рецепта се получава много крехка и сочна мусака от тиквички, лесно се приготвя и с най-достъпните продукти през лятото. Опитайте този деликатес веднъж и ще го приготвяте винаги.

Добър апетит!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе