Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска приготвена за 5 минути от три съставки
Идеи за дома

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Пастет от тиквички се приготвя лесно и бързо, а вкуса му е уникален. Тиквичката е много вкусен зеленчук, от който можете да приготвите голямо разнообразие от ястия. Тиквичките се пържат, пекат, правят се на пърленки и дори се мариноват. Но има много по-вкусна „версия“ на пастет от тиквички, която трябва да се яде веднага след готвене. Пастет от тиквички е толкова вкусен, че винаги е веднага изяден от масата.

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Вкусна запеканка от тиквички на фурна. Най-добрата Рецепта за годината

Мъфини с тиквички, които и децата могат да приготвят: мега деликатес за закуска

Сочни тиквички с хрупкава коричка

Вече няма нужда да ги пържите: вкусна запеканка от тиквички, готова само за 20 минути е най-добрата рецепта

Как да приготвим пастет от тиквички

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Необходими продукти:

тиквички – 450-500 г (2 бр.);

лук – 1 бр.;

морков – 1 бр.;

копър – 1 връзка;

извара – 170 гр.

Олио – 2 супени лъжици;

сол, черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне на пастет от тиквички :

Подгответе всички зеленчуци: обелете лука и го нарежете на малки кубчета, обелете морковите и ги настържете на ситно ренде, а тиквичките нарежете на малки кубчета.

Слагаме дълбок тиган или тенджера с дебело дъно на среден огън и наливаме олиото. Когато се загрее, изсипете лука в тигана и го запържете до прозрачност. След това добавете настърганите моркови към лука и запържете до пълна готовност на морковите.

По време на пърженето трябва да се посоли и поръсва с черен пипер. Когато морковите се запържат добре, в тигана се добавят нарязаните тиквички и се разбъркват добре.

Задушете зеленчуковата смес за 10-12 минути под затворен капак на слаб огън. От време на време трябва да повдигате капака и да разбърквате зеленчуците, така че нищо да не загори.

След 10-12 минути задушаване зеленчуците се посоляват и пиперят на вкус. Задушаваме зеленчуците още 2-3 минути без капак, за да се изпари цялата вода.

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Свалете тиквичките от котлона и ги оставете да изстинат напълно. Докато зеленчуците се охлаждат, нарежете копъра на ситно.

Поставете охладените задушени зеленчуци в купа на блендер, добавете копър и изварата. Разбийте всичко до гладкост.

Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки

Пастет от тиквички е готов! Поднесете го намазан с препечен хляб или черен хляб.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе