Сочни тиквички с хрупкава коричка
Идеи за дома

Сочни тиквички с хрупкава коричка

Сочни пържени тиквички с хрупкава коричка. Сезонът на младите тиквички е точно сега. Следователно този лек зеленчук е буквално във всяко второ ястие на нашата маса. Обърнете внимание на тази рецепта, която може да се превърне в украса както на празничната така и на делничната ви трапеза.

Тези тиквички с хрупкава коричка се приготвят много лесно, но са толкова вкусни, че гостите ще ги изядат много бързо и ще бъдат впечатлени.

Сочни тиквички с хрупкава коричка

Вече няма нужда да ги пържите: вкусна запеканка от тиквички, готова само за 20 минути е най-добрата рецепта

Торта от тиквички с домати и сирене

Вкусно руло от тиквички

Ето как да приготвите тиквички с хрупкава коричка

Необходими продукти:

млади тиквички – 500 г;

кефир – 150 мл;

брашно – 7 супени лъжици;

кашкавал – 100 г;

сол, черен пипер, сух чесън – на вкус;

олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Изсипете кефира в дълбока купа, добавете сух чесън (няма да изгори в тиган, за разлика от пресния), сол и смлян черен пипер.

Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. Добре е да използвате по твърд кашкавал от мляко , от което ще зависи вкусът на готовото ястие. Добавете към кефира и разбъркайте.

Изсипете по-голямата част от брашното в купа, разбъркайте. Тестото трябва да е гъсто, но не прекалено. Ако е течно добавете още малко брашно.

Измийте младите тиквички под течаща вода. Отрежете дръжките им и ги нарежете на тънки филийки.

Сочни тиквички с хрупкава коричкаСочни тиквички с хрупкава коричка

Загрейте тиган с олио. Набодете парче тиквичка на вилица и я потопете в тестото. Трябва да залепне добре за тиквичките. Ако капе, добавете още брашно.

Сочни тиквички с хрупкава коричка

Запържете всяко такова парче на среден огън от двете страни до златисто кафяво. Разстиламе върху хартиени салфетки – да попият излишната мазнина.

Сочни тиквички с хрупкава коричка

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе