Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан
Идеи за дома

Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Предястие от консервиран патладжан, което има вкус на барбекю, няма да ви остави безразлични. Опитайте се да го сготвите и тогава през зимата, когато отворите един буркан, той ще изчезне моментално.

Най-вкусният консервиран патладжан в комбинация с маринован лук са истинска находка, а не рецепта. Можете да сервирате такава разядка с всяко ястие, особено патладжаните ще допълнят добре с картофи.

Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Палачинки с тиквички. Пристрастих се към тиквичките по тази рецепта. 5 минути и закуската е на масата:

Вкусна запеканка от тиквички на фурна. Най-добрата Рецепта за годината

Ето как да приготвите консервиран патладжан:

Патладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Необходими продукти:

патладжани – 1 кг;

лук – 250 г;

чесън – 30 г;

вода – 150 ml;

оцет 9% – 80 ml;

сол – 1,5 супени лъжици;

захар – 2 супени лъжици;

подправка за барбекю – 1 ч.л.;

олио за пържене.

Това количество продукти е достатъчно за 2 буркана по 0,5 литра.

Начин на приготвяне на консервиран патладжан:

Патладжаните се обелват, измиват, подсушават и разполовяват по дължина на едри парчета.

Нарежете лука на половин пръстени, обелете чесъна и го нарежете на филийки.

Патладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Загрейте тиган с олио и запържете патладжаните за няколко минути от всяка страна до златисто. След това ги преместваме в по дълбок съд и прибавяме лука и чесъна  разбъркваме.

Отделно се приготвя марината – смесват се водата, солта, захарта, оцета и подправки за барбекю.

Изсипете марината в съда със зеленчуци, поставете и чиния върху патладжаните, оставете за една нощ.

Патладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжанПатладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

Прехвърлете зеленчуците в буркани, затворете с капачка и пастьоризирайте ги за 10 минути и поставете го с капачката надолу. Покрийте с одеяло и оставете да се охлади бавно за 24 часа. След това консервираните буркани могат да бъдат сложени в килера.

Патладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжанПатладжан с вкус на барбекю Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан

При сервиране на разядка консервиран патладжан може да се овкуси с домашна майонеза и пресен чесън, прекаран през преса за чесън, тогава предястието се оказва още по-вкусно и ароматно. Този консервиран патладжан вкус на барбекю и се съчетават добре с всяка гарнитура от картофи.

Добър апетит!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе