Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация
Идеи за дома

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Най-лесната рецепта за хайвер от тиквички за зимата без стерилизация и оцет. Много вкусен, с ярък цвят, той ще бъде първият, който ще се изяяде от летните приготовления за зимата.

Вижте как да си приготвите зазимата хайвер от тиквички:

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Необходими продукти:

тиквички – 3 кг;

моркови – 1 кг;

домати – 1 кг;

лук – 1 кг;

Олио – 350 мл;

сол – 2 супени лъжици;

захар – 1,5 супени лъжици;

доматено пюре – 3 супени лъжици;

лимонена киселина – 1 ч.л.;

смлян черен пипер – 0,5 ч.л.

Начин на приготвяне на хайвер от тиквички:

Ако тиквичките са с дебела кора, премахнете кората и отстранете семките. Нарежете тиквичките на средни кубчета. Поставете  тиквичките върху лист за печене, добавете малко олио, разбъркайте и сложете във фурната на 200 градуса за 15-20 минути.

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата рецепта без стерилизацияМного вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Обелете и настържете моркова на едро ренде. Сложете настърганите моркови в загрят тиган с предварително добавена мазнина и ги запържете на силен огън, след което ги прехвърлете в голяма тенджера.

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Лукът се нарязва на не много ситно, запържва се до златисто, слага се в тенджерата при морковите. Смесете всички готови тиквички с пържени моркови и лук.

На доматите се отстраняват  дръжките и се обелват, нарязват се на малки кубчета и се задушават в тиган до пюре. Добавете към другите зеленчуци.

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

Сложете сол, захар, смлян черен пипер към зеленчуците. С помощта на блендер или пасатор, пюрирайте всичко до гладкост, след което сложете на слаб огън за 35-40 минути.

Много вкусен хайвер от тиквички за зимата: рецепта без стерилизация

5 минути преди готовност добавете  лимонената киселина в тенджерата и разбъркайте добре. Лимонената киселина тук се използва вместо оцет и играе ролята на консервант.

Поставете готовия хайвер от тиквички още  горещ  във стерилни буркани, плътно ги затворете с качките, покрийте с одеяло, докато изстине напълно. Съхранявайте консервирания хайвер от тиквички на тъмно и сухо място.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе