Мариновани тиквички в пикантен сос
Идеи за дома

Мариновани тиквички в пикантен сос

В сезона на пресните зеленчуци не забравяйте да опитате да приготвите мариновани тиквички в пикантен сос. Те са хрупкави, пикантни и невероятно вкусни.

Тиквичката е универсален зеленчук, от който се приготвят много ястия. Пържат се, правят се палачинки и рула. Но малко домакини знаят как да мариноват тиквички вкусно. Приготвените по този начин тиквички са не само здравословни и диетични, но и невероятно вкусни.

Мариновани тиквички в пикантен сос

Всички обожават тази рецепта за пълнени тиквички с пилешко: Приготвят се бързо и са неустоимо вкусни

Така приготвям тиквичките за вечеря. Мусака от тиквички с ориз и кайма: бързо, просто

Палачинки с тиквички. Пристрастих се към тиквичките по тази рецепта. 5 минути и закуската е на масата:

Ето как да приготвите мариновани тиквички в пикантен сос:

Мариновани тиквички в пикантен сос

Необходими продукти:

тиквички – 3-4 бр (800 г);

сол – 1 ч.л.

За марината:

домати – 4-5 бр (300 г);

люта чушка – 1 бр.;

магданоз -1 връзка;

чесън – 6 скилидки;

сол – 1 ч.л.;

мед – 1 ч.л.;

лимонов сок – 3 супени лъжици;

Олио – 2 супени лъжици;

.

Начин на приготвяне на мариновани тиквички в пикантен сос:

Измийте тиквичките, подсушете, отрежете краищата. Разрежете всяка тиквичка напречно наполовина и нарежете всяко парче по дължина на плочки 3-4 мм. Колкото по-тънко нарежете тиквичките, толкова по-добре ще поемат маринатата и ще бъдат по-вкусни.

Мариновани тиквички в пикантен сос

Прехвърлете нарязаните тиквички в дълбока купа или стъклен съд и ги залейте с вряла вода. Покрийте съда с капак или стреч фолио и оставете настрана за 20-25 минути.

Пригответе марината. Нарежете доматите, отстранете дръжката и прехвърлете в купа на блендер. Към него добавете лютата чушка, магданоза, чесъна, сол, мед, олио и лимонов сок.

Мариновани тиквички в пикантен сос

По желание медът може да се замени със захар в същото количество в тази рецепта. Включете блендера и пасирайте всички тези продукти до гладкост. Маринатата е готова.

Отцедете водата от тиквичките. Препоръчително е да ги прецедите с гевгир, за да не остане вода. Взимаме съд, в който ще се мариноват тиквичките. Като първи слой сложете тиквичките на един слой на дъното на съда, посолете ги. Разпределете малка част от соса върху тиквичките. Приблизително 3-4 с.л. След това отново поставете слой тиквички, посолете и мариновайте отново. По този начин редим тиквички с марината до изчерпване на всички съставки.

Затворете съда с капак и сложете маринованите тиквичките в хладилника за поне час. През това време тиквичките все още ще пуснат сок и ще бъдат изцяло в марината.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе