Магия за богатство: как да се отървете от вътрешните нагласи, които блокират финансовия

магия за богатство
Психология

Магия за богатство: как да се отървете от вътрешните нагласи, които блокират финансовия

 

Магия за богатство: Настройваме мозъка си да бъде позитивен и се отърваваме от лошите навици, които ни пречат да забогатеем.

 

Как оценявате финансовото си състояние? Според статистиката през последните години нараства броят на хората, които са недоволни от стандарта си на живот. Пандемията допълва песимизма – по официални данни през изминалата година приходите ни са намалели, а разходите са се увеличили. Но благосъстоянието зависи не само и не толкова от външни обстоятелства. Повечето от причините както за успеха, така и за провала се крият в нашия характер, навици, традиции.

 

В тази статия ще ви разкажем какво пречи на пристигането на богатство в живота ни.

 

Навици, които ви пречат да забогатеете

Лошите навици не се отнасят само до тютюнопушенето и алкохола. Вътрешните нагласи, които някога сме прибрали някъде и по някаква причина носим със себе си, също се приписват на зависимости.

 

Какво ни пречи да забогатеем:

Страхове от всякакъв вид. Страх, че няма да се получи, страх от осъждане на другите и дори страх от успех!

Мързел и отлагане . Като цяло мързелът е защитна реакция на тялото към необходимостта от извършване на безсмислени действия. Но и навик. Включва се, като правило, преди да направи нещо голямо, ново или неприятно.

Навикът за отлагане или синдромът на отложения живот.  Ярък пример, когато си казваме: „Ще нося тази рокля/сако/бижута за най-тържествен повод”, „Ще изпратя автобиография в мечтаната компания, когато натрупам опит”. В резултат на това с годините на чакане роклята става малка, а мястото в мечтаната компания се заема от някой друг.

Ревност, критика, оплаквания и клюки. Тези дупки също източват много време и енергия. Вместо да се концентрираме върху целта си и да бързаме към нея, без да се обръщаме назад, ние започваме да търсим извинения защо това е невъзможно. В резултат на това живеете един ден – ние не спестяваме пари, не инвестираме в образованието си, не планираме предварително.

Богатите хора винаги играят дълго и пред кривата, залагайки на растеж и перспективи.

 

6 съвета да се отървете от негативните вярвания

  1. Залепете по целия апартамент – върху огледалото, хладилника, вратите – стикери, напомнящи за вашите желания, идеи, които искате да осъществите.
  2. Говорете с хора с по-напреднали финансови перспективи поне няколко часа всяка седмица. Можете да се консултирате с някой успешен човек, да отидете на обучение за предприемачи, да зададете въпроси на по-заможен приятел.
  3. Уговорете си час с добър психолог или по-добре – за цяла поредица от консултации. Преработете старите си травми и наложени вярвания.
  4. Прочетете повече мотивационни книги. Гледайте телевизионни предавания за живота на богатите хора. Разбира се, това е фантастика, но всеки път, когато ще се потопите в друг живот и ще опитате образа на успешен човек, свикнете с нова роля.
  5. Обградете се само с хора, които вярват във вас.
  6. Провеждайте ежедневен психотренинг „Състояние на победителя“. Спомнете си ситуации от живота, когато сте вярвали, че няма нищо невъзможно. Влезте в това състояние, изживейте го отново и отново и отидете на работа, запазвайки този послевкус.

Какво ще се промени след една седмица, ако следвате тези съвети

Ако следвате изброените по-горе съвети, в рамките на една седмица ще забележите как ще се промени стойката ви – ще спрете да се прегърбвате в опит да избягате от всички във вътрешното си убежище. Освен това ще почувствате как се чувствате по-комфортно в общуването с другите. Ще се отворите от нова страна и ще станете по-малко уплашени и съмнителни. Също така ще се изненадате, че сте започнали да получавате повече комплименти, а с тях и нови възможности, които ще ви донесат късмет и с времето пари.

 

Има ли връзка между настроението и паричната енергия?

Как да подобрите настроението си и да привлечете пари? Казват, че усмихнатите и позитивни хора са по-щастливи, получават повече възможности от съдбата. Най-често причината е, че изглеждат по-привлекателни за другите, които започват да посягат към тях и да им правят различни предложения.

Когато човек е в добро настроение, вниманието и интуицията му се увеличават. Следователно в това състояние има по-малък шанс да пропуснете изгодна оферта или повече възможности да привлечете късмет към себе си. Само ние самите контролираме настроението си. За да научите как да направите това, настройте аларма да звъни на всеки 2-3 часа и следете емоционалното си състояние. Ако вибрацията падне, припомнете си отново нещо добро, влезте отново в състоянието на победител и го задръжте възможно най-дълго. Проследявайте мислите си редовно.

 

Как да идентифицираме комплексите и да се отървем от тях

Комплексите са присъщи на абсолютно всеки психически здрав човек. Основното е, че те не пречат критично на нашето развитие и растеж. Ето какво можете да направите, за да идентифицирате и постепенно да отработите своите комплекси:

  • направете списък с качествата и характеристиките, които смятате за свои недостатъци;
  • намерете примери за успешни хора със същите недостатъци като вашите (или може би по-лоши);
  • анализирайте какви висоти са достигнали;
  • опитайте се по примера на авторитетни за вас хора да превърнете комплекса си в предимство.

Да предположим, че човек се срамува от малкия си ръст и много страда, че на концерти никога нищо не се вижда отзад на стоящите отпред, проблематично е да достигне нещо, което е над нивото на очите, а околните понякога не са сериозни. Вместо да преглеждате тези мисли и да се спирате на това, което не може да бъде променено, по-добре е напълно да преосмислите подхода към себе си.

Например, ако говорим за жена, радвайте се, че има повече асортимент от дрехи за дребнички дами, че мъжете по-често се влюбват в „малките сантиметри“. Ако всичко това изглежда глупаво, ето по-сериозен аргумент – ниските момичета са по-малко податливи на заболявания, свързани с нарушения на кръвообращението, и са по-издръжливи.

Ако комплексът са килограмите. Помислете за такъв успешен модел plus size като Ашли Греъм или други жени, които са по-пълни като вас, но знаят как да се представят и да накарат милиони хора да се възхищават на формите им. Сега е моментът, когато индивидуалността се цени. Ако ви е удобно в тялото си, няма нужда да се срамувате от това, ако не, можете да се обърнете към диетолог или да отидете на фитнес, за да постигнете желаната форма.

 

Разбираме, че всичко това просто звучи просто. Всъщност ще са необходими много усилия, за да разгледате вашата уникална красота. Но си струва! Веднага щом откриете пътя към себе си, вие със сигурност ще стигнете до успеха, към който се стремите, защото самосъзнанието и себереализацията са тясно преплетени.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе