Четири признака, че страдате от травма след раздяла
Любов и партньорство

Четири признака, че страдате от травма след раздялата

Бившите партньори може да имат противоречиви емоции в резултат на края на романтична връзка, като някои преживяват травма след раздялата. Да, има хора, които може да почувстват облекчение, че техните конфликти и спорове са приключили. Други обаче може да изпитат депресия, самота или безпокойство при перспективата да прокарват нов маршрут без бившия си спътник. Напълно естествено е да изпитвате скръб от загубата на връзка. Въпреки това, ако напуснете връзка с „тежък багаж“, може да ви е много трудно да продължите напред:

Ето четири признака, че може да страдате от травма след раздялата:

Вие сте изключително подозрителни и нямате доверие към околните.

Взаимоотношенията, в които партньорът ви е използвал някакъв вид насилие към вас, насилие могат да имат дългосрочно отрицателно въздействие върху емоционалното ви здраве. Това включва физическо посегателство, заплахи, изневяра, финансова злоупотреба, алкохолизъм, лъжи, нарцисизъм и други. В резултат на това може да развие те силно чувство на недоверие към околните.  Може да ви отнеме много време, за да се доверите отново на някого.

Чувствате се виновни за станалото.

Чувството за вина, че не можете да преодолеете случилото се, може да замени чувството на недоверие и самота. Може да има широко усещане за загубено време, загубени дни, месеци или години от живота ви. Това се случва често след неуспешна връзка и също е белег на травма след раздялата. Може би се чудите защо сте останали толкова време с някой, който не е подходящ за вас. Въпреки това, ако е налице токсичност, усещането ще се засили. Всичко това поставя човек в уязвимо положение.

Често си правите ретроспекции.

Може да е доста сложна задача за вас да се отървете от миналото. Трудните събития могат да имат огромно влияние върху ежедневния живот на хората. Това започва от техните вярвания до решенията, които вземат. Ретроспекциите са интензивни и представляват натрапчиви спомени за тревожно събитие. Те може да са наистина разстройващи и да ви накарат да се почувствате така, сякаш преживявате отново случилото се. Тези ретроспекции могат да бъдат повтарящи се и нежелани, но колкото и да се опитвате, да не можете да ги избегнете.

Не сте сигурни в новите връзки.

Не се притеснявайте, ако се чувствате неудобно и неспокойно, когато започнете отново да излизате с някого. Това е напълно нормално след преживяна травма след раздялата. След като напусне токсична връзка, всички нови взаимоотношения обикновено са белязани с подозрения. Просто човек започва да става по-предпазлив и да се страхува да не бъде наранен отново. Също така е вероятно да интерпретирате неправилно казаното от новия ви партньор, просто защото го сравнявате с думи на предишния. Възможно е да почувствате, че той минава някакви граници, без да го прави в действителност.

Ето защо просто трябва да се доверите на инстинктите си. Важно е да не позволявате подобни токсични  взаимоотношения с новия си партньор. Не трябва обаче и да подлагате на съмнения всичко, което прави. Все пак той не е виновен за грешките на бившия ви. Доверете се на това, което сте научили от предишни връзки, за да преодолеете по-бързо тази травма след раздялата. Не се колебайте и да прекратите нова връзка, ако тя ви носи негативни вибрации.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе