Лечебните свойства на медът и канелата
Добра форма

Лечебните свойства на меда и канелата

Изследванията на лекари показват, че съчетанието на мед с канела може да повлияе на лечението на редица заболявания. Медът е изключително ефикасно средство и няма никакви странични ефекти. Въпреки, силната си сладост, ако се приема в правилните дози, не би навредил дори ако приемащият човек страда от диабет.

А медът и канелата са много полезни при следните заболявания:

1. Сърдечно-съдови проблеми – Смесват се мед и канела на прах, след което намажете сместта на филия хляб и я приемайте за закуска сутрин. Комбинацията редуцира холестерола в кръвта, което помага да се намали риска от инфаркт. Редовната им консумация укрепва сърдечния ритъм.

2. Артрит – Ако човек е болен от артрит, е добре всеки ден да взема по чаша топла вода, в която са разтворени две супени лъжици мед и една супена лъжица канела на прах. Ако се спазва това предписание, може човек да се излекува от хроничен артрит.

3. Инфекции на пикочния мехур – Приемат се по 2 супени лъжици канела на прах с 1 чаена лъжица мед. Разтварят се в чаша с хладка вода, след което се изпиват. Това спомага унищожаването на микробите в пикочния мехур.

4. Настинки – Когато човек има настинка, е добре да приема по една супена лъжица мед и малко канела на прах за около 3-4 дни. Това помага за лекуване на кашлица и преборване на настинки и грип.

5. Дълголетие – При редовно пиене на чай с мед и канела на прах се забавя процеса на стареене в човешкия организъм. Четири супени лъжици мед и една чаена лъжица канела на прах се слагат в литър чай. Пие се по половин чаша чай около три пъти на ден. Това поддържа кожата свежа и гладка. Освен това помага при по-голяма физическа активност, човек да издържа натоварването, ако е в по-зряла възраст.

6. Отслабване – Сутрин преди да закусите и вечерта преди да си легнете, приемайте по една чаша с топла вода с мед и канела на прах, разтворени в нея. Това действа срещу натрупването на мазнини, дори когато човек не спазва определен хранителен режим или диета.

Tagged , , ,
на горе