стегнато тяло
Добра форма

Полезните навици за стегнато тяло

Мечтата ви е да имате стегнато тяло? Смятате, че не дрехите, а фигурата ви прави очарователни и привлекателни? Ами на прав път сте момичета! Остава само да разберете кои са най-добрите и препоръчителни навици за наистина стегнато и изваяно тяло. Нека да ги изброим един по един още сега.

Тренировките не са важни, те са задължителни

За съжаление, нямаме намерение да ви казваме, че може и без тренировки. Не може. Ще ви успокоим само, че ако нямате излишни килограми, които да сваляте, не е задължително те да са ежедневни или твърде интензивни. Дори пилатес и йога са достатъчни, за да поддържате в добър тонус тялото си. Задължително е обаче да тренирате минимум два пъти седмично.

Разходките не са за подценяване

Те биха могли да бъдат добър заместител на активно движение в дните, в които нямате възможност да тренирате. Ето ви идея за отличен навик за тяло: оставете колата в гаража и започнете да ходите на работа пеша. Или спрете телевизора на детето и прекарвайте повече време заедно в парка.

За дамите, работещи в седяща поза

Трудно е да запазите стегнатото си тяло при такъв начин на живот. Но не и невъзможно. Чудесен навик, например, е да правите кратки – за по няколко минути – почивки на самия офис стол. Просто пристягайте корема, дръжте така няколко минути и отново отпуснете. С всяка следваща минута забързвайте темпото на стягане и отпускане.

Използвайте масла за подхранване и хидратация на кожата

Дехидратираната кожа може да бъде голям проблем и дори да нанесе вреда на цялостната ви фигура. Същото важи и за отпуснатата кожа след шеметно сваляне на голямо количество излишни килограми. За целта ви съветваме след баня да мажете тялото с масло от какао или кокос. Задължителни са енергичните масажни движения.

Яжте много и на често

Това ще подсили метаболизма ви и ще подпомогне на тялото да гори мазнините много по-ефикасно и бързо. Освен това, малките порции за по-лесни за смилане, поддържащи храносмилателния тракт в добра функционалност.

Tagged , ,
на горе