За ползите и вредите от домашните маски за лице
Здраве и красота

За ползите и вредите от домашните маски за лице

Понякога си мислим, че всичко което се яде, може да се сложи и на лицето и да се използва като домашна маска, но много често грешим. Факт е, че хранителните продукти съдържат много полезни съставки като витамини и минерали, но не е достатъчно, че да бъдат подходящи за състава на домашните маски за лице.

Преди да решим какви продукти да сложим в маската си за лице, трябва да си зададем въпроса – какъв е типът и състоянието на нашата кожа? Това е основата при избора на натурални продукти, с които можем да си приготвим домашна маска, подходяща за кожата на лицето ни.

Дали лимонът е толкова полезен за кожата?

Вероятно често сме чували съвета, че обтриването на лицето ни с лимон може да помогне за отстраняването на пигментации по него. Обаче не знаем за това, че  използването на чист лимонов сок,  крие много рискове от негативно въздействие върху кожата. Лимонът съдържа висок процент киселини  и това може да не се отрази добре, особено след излагане на слънце непосредствено след прилагането му. Не бива да се използва при дехидратирана, чувствителна и склонна към акне кожа. Възможно е да провокира появата на по-силна пигментация и задълбочаване на проблема.

Верен ли е митът, че содата подмладява, лекува и избелва кожата?

Често сме чували или чели от някъде, че содата може да подмлади лицето, да се справи с пигментациите и да почиства черните точки. Но всъщност, тя може много да влоши състоянието на проблемна кожа, ако бъде използвана върху нея. От честата и употреба, кожата може да стане много чувствителна и  склонна към образуване на петна.

Дали медът е полезен за всякакви проблеми с кожата?

Да, медът има своите полезни свойства, но не бива да забравяме факта, че той е и силен алерген и приложението му върху чувствителна кожа е свързано с много рискове. Затова трябва да се внимава колко често и за колко време се използва, за да не създаде бъдещи нежелани реакции.

Tagged , ,
на горе