Летният цвят на косата - червеното
Здраве и красота

Летният цвят на косата – червеното

Това лято ще се носи червено. Не говорим, че цветът ще бъде актуален за дрехите ни или банските костюми. Говорим за косата.

А ако ви се струва прекалено смело едно пътешествието към червена коса, прочетете съветите на американския коафьор Лорън Купър.

Кой е добър кандидат за червена коса?

Всеки! Купър обяснява, че има толкова много различни червени тонове, че в спектъра има оттенък, който може да подхожда на всеки, независимо от цвета на кожата, цвета на очите и естествения цвят на косата.

„От естествените кестеняви и ягодови тонове до огнените червени и подобни на лава коси, можете да изберете толкова меки или жизнени, колкото искате“, каза Купър.

Не сте с червеникав нюанс, но искате да минете в тази гама – какво трябва да знаете?

Намерете подходящия нюанс за вас. „Има много нюанси на червено и медно, които варират от топли до студени нюанси, казва Купър. – Златните и оранжеви цветове са подходящи за по-топли тонове на кожата.“

Ако все още не сте сигурни към какъв цвят да се насочите, говорете с вашия фризьор, който ще даде най-добър съвет, отнасящ се към вашия тен и вкус.

„Ако косата ви е светла, лесно може да преминете към тонове в меден или ягодов цвят, съветва още Купър. – Ако косата ви е по-тъмна, помолете вашия коафьор да започне да добавя малко топлина към цвета на косата ви.”

Червената коса избледнява бързо. Какво можете да направите, за да запазите цвета по-бързо?

Червеното е един от най-трудните цветове за поддържане. За да продължи вашият цвят да изглежда ярък и свеж, се хидратирайте добре. Използвайте защитни препрати за цвета и намалете топлообработката със сешоар, маша, ролки, преса и други.

„Използването на качествен шампоан и балсам е най-добрият начин да запазите цвета си свеж между посещенията в салона“, казва Купър.

И с течение на времето косата ви ще приема цвета все по-добре.

Ще има много червени оси около нас това лято. Модерно ще е.

Tagged , ,
на горе