Съвети как да намерите изгубено куче
Домашни любимци

Съвети как да намерите изгубено куче

Почти всеки собственик на куче вероятно е изпитвал ужаса от това неговият домашен любимец да изчезне и за известно време да отсъства. Това е много труден момент, който предизвиква паника, както в стопанина, така и в животното, ако то наистина е изгубено. В някои случаи този момент може да отмине бързо и скоро да видите, че кучето се задава от някое по-далечно място, ако е било пуснато на разходка или просто се покаже зад някое дърво, което не сте видели. За съжаление е възможно наистина да загубите кучето си и тогава разходката да се превърне в истински кошмар. Има няколко техники, които могат да ви помогнат от това да се предпазите от загуба на кучето ви и да бъдете по-сигурни, когато се разхождате.

Запомнете часа и мястото, където сте го видели за последно. Веднага след като разберете, че кучето ви се е отскубнало, определете последното му известно място и часа. Ако то се е измъкнало от дома или двора ви, поставете купа с храна на вратата, която редовно използва, и започнете да го викате.

Организирайте група за търсене. Незабавно, след като установите, че кучето ви липсва, кажете на съседите си. Организирайте се с няколко ваши приятели и тръгнете към места, където то може да е отишло и се опитайте да покриете колкото се може по-голям периметър. Носете храна в себе си, както и каишки, за да го хванете по-лесно. Ако го забележите отдалеч, не тичайте срещу него, защото може да го подплашите. Бъдете много внимателни и ако сте около оживени улици, защото в амбицията да намерите кучето си, може да забравите за собствената си безопасност.

Съобщете на ветеринаря. Ако кучето ви е чипирано, се обадете на лекаря, който се грижи за него, за да ви каже неговият идентификационен номер и незабавно да ви потърси, ако някой съобщи за намирането му.

Съобщете на хората в квартала, че сте загубили кучето си. Един от най-изпитаните във времето методи за търсене на кучета е като разлепите бележки в квартала, че го търсите. Ако имате възможност, добавете и негова снимка. По-модерните собственици биха използвали и група на квартала в социалните мрежи, където също могат да съобщят за случая.

Сложете му проследяващо устройство. Новите технологии позволяват да оборудвате кучето си с GPS, който обикновено се поставя на каишката на животното. С негова помощ бързо можете да установите местоположението му и да го намерите по-лесно. Това може да се окаже скъпа покупка, но ще бъдете сигурни къде се намира то.

Tagged ,
на горе