Грешки, които правите при посещенията на ветеринар

Грешки, които правите при посещенията на ветеринар
Домашни любимци

Грешки, които правите при посещенията на ветеринар

Професията на лекарите е изключително отговорна, независимо дали те са специализирани в здравето на хората или на техните домашни любимци. Още по-трудно за тях е, когато пациентите им не могат да обяснят какво чувстват и къде е проблемът. Именно такъв е случаят с малките деца и животните например. Тук ще обърнем внимание на най-често срещаните грешки при посещенията на ветеринар и как да не му пречите да свърши работата си.

Домашният ви любимец е стресиран

Не всички животни са кротки, като някои имат по-непокорен характер и оказват съпротива при посещението на ветеринар. Няма нищо по-лошо от това да заведете домашния си любимец стресиран при него. Така хем лекарят ще се затрудни да си свърши работата, хем ще загубите ценно време в опити да усмирите четириногото. Вместо това направете посещението приятно изживяване за животното си. Давайте му лакомства, галете го, играйте си с него, докато чакате реда си, позволете му да се разходи извън масата за преглед, за да опознае обстановката, като разбира се, го контролирате да не направи някоя беля.

Вие самите не сте подготвени

Не разчитайте, че в компютъра на лекарите ще има цялото досие на вашия домашен любимец. Носете паспорта му и предоставете цялата информация за изследвания, ваксинации или операции, които са му правени, особено ако сте посещавали и други кабинети. Така ще улесните максимално процедурата. Опитайте вие да заведете животинчето си на преглед, защото най-добре го познавате от всички. Ако все пак, имате неотложен ангажимент и трябва да помолите друг близък от семейството, уверете се, че той знае цялата необходима информация, която вече посочихме.

Отлагате посещението

Когато забележите проблем с домашния ви любимец, не губете време и веднага посетете ветеринар. Отлагането само може да усложни нещата. Повечето от тях оставят телефон за връзка и в извънработно време, така че не се колебайте да се обадите при нужда.

Tagged , ,
на горе