Лековитите чудодейни места в България

Лековитите чудодейни места в България
Интересно

Лековитите чудодейни места в България

Често започваме да вярваме в чудесата едва, когато наистина се нуждаем от тях… например, когато имаме сериозни здравословни проблеми, особено ако са нелечими и медицината е безсилна да помогне или пък намесата й е недостатъчна. Тогава отправяме поглед към алтернативите… Да търсим и да вярваме в чудесата!

 

 

Руската църква в София

Лековитите чудодейни места в България

Там е гробът на владиката Серафим Соболев. Много хора го посещават, за да отправят молитвите си за здраве и изцеление, оставяйки малки листчета с желанията си. Мнозина твърдят, че са получили изцеление, след като са били в криптата на храма. Както и че са се отървали от неизлечими заболявания, за което лекарите нямали обяснение как се е случило. 

 

 

Черепишкият манастир 

Черепишки манастир

Намира се в Искърското дефиле и мястото, което се смята за лековито е църквата на манастира. В нея лежат мощите на Св. Св. Козма и Дамян от Мала Азия. Легендата разказва, че приживе светците Козма и Дамян изучавали лековитите свойства на билките и затова Господ ги дарил със сили, чрез които лекуват хора и животни. Те изцелявали болните безвъзмездно и оттам дошло и прозвището „безсребърници”. Местните хора вярват, че именно на тях се дължи чудотворната лековита сила на мястото.

 

 

Пещерата Орлова чука

 

Лековитите чудодейни места в България

Тя се намира на 45 км от Русе и е известна с това, че помага на хора с белодробни болести да оздравеят. Смята се, че причината е в изключително чистия и здравословен въздух там. В пещерата още блика изворче. Твърди се, че ако отпиете от него и си пожелаете нещо, желанието ви ще се сбъдне. 

 

 

Гробът на Св. Иван Рилски

 

Лековитите чудодейни места в България

Намира се в малка пещера в близост до Рилския манастир.

Там можете да оставите листчета със своите желания, но имайте предвид, че не бива да си пожелавате материални облаги. 

 

Каменната плоча в Златолист

Лековитите чудодейни места в България

Църквата, където е вградената каменна плоча, е ситуирана в близост до Петрич. Мястото е почитано, заради Преподобна Стойна, която след като се разболяла от едра шарка, придобила ясновидски и лечебни способности. 

 

Голям чинар се намира в двора на манастирчето.

Според легендата дървото е съществувало там още от основаването на българската държава. Страдащите трябва да обгърнат корена му, за да получат отговор на молитвите си. Твърди се, че това ще им даде много сила и енергия. 

Днес на дървото има две люлки. Желаещите да отправят молитва към светицата трябва да се полюлеят на тях. 

 

Кладенец на желанията

Намира се в двора на същия манастир. За да се сбъднат желанията ви, трябва да ги прошепнете над “живата вода”. 

 

Пейката на влюбените в Дряновския манастир

Лековитите чудодейни места в България

Не е задължително да сте болни от физическа болест. Любовната мъка е не по-малко мъчителна. Ако страдате от раздялата с любим човек или мечтаете да го срещнете, можете да поседнете на пейката на Дряновския манастир, която е известна с това, че много хора са намерили половинката си, благодарение на нея или са спасили връзката си. Достатъчно е да поставите катинар на оградата до нея. 

 

Tagged , , ,
на горе