истини за мъжете
Любов и партньорство

Защо да приемеш любимия, заедно с недостатъците му

Компромисът не е слабост, а признак на сила

 

Мария е благодарна на Ясен за това, че е дала шанс на връзката им, въпреки че е знаел, че ще бъде трудно и тя му се възхищава заради това и изпитва гордост, че той я обича и приема каквато е, както и тя него. Защото Ясен няма поликистозни яйчници, но също не е идеален и е жив човек, който във всеки момент може да се разболее и има други свои проблеми, макар и от различно естество. 

 

Смъкнете летвата

 

Спрете да сте максималисти и приемете слабостите и в себе си, и в половинката си, вие сте такива, каквито сте, а и дори да сте се променили, ако желанието да останете заедно е над всичко, ще намерите начин и изход от ситуациите, в които изпадате. Пътят, който вървите съвместно, не е цветя и рози винаги, но това е вашият път и всяко предизвикателство, което преодолеете, ще ви направи по-сплотени и ще заздрави отношенията ви. 

 

Не приемайте другия за даденост

 

Не правете грешката обаче да вярвате, че каквото и да направите, както и да се държите, всичко ще ви бъде простено. Това е тънък лед, по който не бива да стъпвате, защото някой ден може и да се спука. Всеки има нерви и предел на търпение и дори най-търпеливият и обичащ човек може да се изтощи и демотивира, ако злоупотребявате. 

Искайте от него компромиси, но не и неща, които не би трябвало да приеме – като например системни изневери, напивания, насилие… тормоз от страна на близките му. Има неща, които не бива да бъдат приемани, колкото и да държите един на друг… а всъщност, ако държите на него истински, не бихте ги поискали от човека до себе си, защото знаете, че това означава да го боли. 

 

Не натяквайте!

 

Ако сте направили компромис с нещо, не го навирайте постоянно в очите на партньора ви и не го карайте да се чувства виновен, заради това, особено за неща, независещи от него. В крайна сметка това е вашият осъзнат избор и вие сте го направили доброволно, в името на нещо по-голямо. Любовта в сърцето, която може да приеме много неща. И ако си мислите, че на света няма човек, който да е готов да направи компромиси заради вас, защото имате сериозни недостатъци, то бъдете сигурни, че някъде има някой, който е готов да ви обича такива, защото си заслужавате. Защото във всеки от нас има нещо, заради което си струва. 

 

Tagged , , , , , , , ,
на горе