5 основни команди, на които да научите кучето си
Домашни любимци

5 основни команди, на които да научите кучето си

Чудили ли сте се на кои команди да научите кучето си? Обучението на вашето кученце изисква много време и търпение. Вашето кученце може да овладее обучението от първия опит… или може да се нуждае от няколко опита, преди да усвои дадена команда. Ако положите достатъчно усилия и търпение, можете да създадете прекрасно приятелство с новото си кученце! Сега, заедно с това да ги научите на името им, най-добрият урок, който можете да научите на вашето кученце, са 5-те основни команди.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Просто влез във вътрешната стаичка на душата си

5 основни команди, на които да научите кучето си

1. Ела

команди
5 основни команди, на които да научите кучето си снимка: pinterest

Командата „ела“ или „ела тук!“ е една от най-важните команди, на които да научите своя пухкав приятел! Ако научите вашето кученце да идва при вас по команда, го улеснявате да го извеждате навън, на разходка или в парка за кучета. За да научите кученцето на тази команда, ще трябва да поставите нашийник и каишка на вашето кученце. Насочете кученцето си към вас с каишката и кажете „ела“, когато кученцето ви се приближи. Награждавайте вашето кученце с лакомства и любов винаги, когато ви отговори. Повторете това няколко пъти, като се уверите, че ще им дадете лакомството, след като отговорят правилно на вашата команда. След като кученцето ви овладее, свалете каишката и продължете с урока.

2. Долу

команди
5 основни команди, на които да научите кучето си снимка: pinterest

По-трудна команда за обучение на вашето кученце е да го накарате да остане долу. Кученцата и кучетата като цяло обичат да изразяват своята радост и признателност към нас, като скачат в скута ни. Въпреки това, с правилните методи, можете да научите вашето кученце на този трик за няколко часа. Просто изберете вкусно лакомство, което те обичат, и го дръжте в ръката си.

Оставете вашето кученце да подуши ръката ви, за да знае, че имате лакомство с вас. Преместете ръката си на пода и се уверете, че кученцето ви следва. Плъзнете ръката си по земята, докато вашето кученце спусне тялото си на пода. Когато вашето кученце легне напълно, кажете „долу“ и му дайте лакомството. Тази команда може да отнеме известно време, докато вашето кученце се научи. Не забравяйте да бъдете търпеливи във всяка стъпка от тези команди.

3. Седни

команди
5 основни команди, на които да научите кучето си снимка: pinterest

За разлика от това да научите кученцето си да стои долу, „седни“ е най-лесната от всички команди, на които можете да научите вашия космат приятел. За да научите вашето кученце на този трик, не забравяйте да следвате внимателно следващите стъпки:

Коленичете пред вашето кученце с лакомство в ръка.

Преместете ръката си с лакомството, така че вашето кученце да го последва.

АКО вашето кученце стои изправено, поставете ръката си върху задната му част и ги насърчете да седнат.

Когато вашето кученце седне, кажете „седни“.

Наградете ги с лакомството.

Въпреки че това е относително лесна команда за научаване от вашето кученце, не забравяйте да я практикувате няколко пъти на ден. Вашето кученце вероятно ще научи това в рамките на няколко часа, ако продължите.

4. Остани

Когато вашето куче знае как да „седи“, е по-лесно да го научите да „остане“. Започнете, като помолите кучето си да седне. Вдигнете длан към лицето им и кажете „остани“. Почерпете ги, когато изпълнят командата. Разбира се, винаги можете да направите това обучение много по-предизвикателно. Просто увеличете разстоянието между вас и вашето кученце. Давайте награда на вашето кученце всеки път, когато остане, докато увеличавате стъпките си. Наред с подчинението, тази команда също учи вашето кученце как да бъде търпеливо и да се контролира. Това е от тези команди, с които ще помогнете на кучето си в самодисциплината.

5. Остави го

команди
5 основни команди, на които да научите кучето си снимка: pinterest

Имате любопитно кученце? Да ги научите на командата „остави го“ е идеално за тях! Просто протегнете вкусно лакомство между показалеца и палеца си. Покажете лакомството на вашето кученце, но не му го давайте. Кажете командата „остави го“ и затворете ръката си. АКО вашето кученце започне да се опитва да вземе лакомството в ръката ви, игнорирайте го. След като спре и седне, дайте му лакомството. Продължавайте да практикувате това, докато вашето кученце спре, когато кажете „оставете го“. Можете да направите обучението по-трудно, ако поставите лакомствата на пода.

Няма значение на какви команди учите вашето кученце. Докато останете търпеливи, спокойни и последователни, вашият космат приятел със сигурност ще го научи. Давайте награда на вашето кученце всеки път, когато изпълни команда. Това им помага да свържат всяка команда с положително подкрепление, така че е по-вероятно да повторят поведението. Разбира се, можете също да използвате разтриване на корема и любящи похвали на място!

Tagged ,
на горе