Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви
Добра форма

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви, пише в своя статия д-р  Джоузеф Меркола. Ако все още не сте опитвали кокосово мляко и искате да изпитате ползите от него, добра идея е да го въведете бавно в диетата си. Можете да започнете да пиете малка чаша мляко или да го добавяте малко по малко към храната си, за да свикнете с вкуса.

Какво ще се случи с лицето ви, ако замените кравето мляко с кокосово за един месец 

КУРКУМА С МЛЯКО – Златно мляко

С течение на времето ще обикнете кокосовото мляко и то ще стане неизменна част от вашите ястия.

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви

Един от най-известните продукти, получени от кокос, е кокосовото мляко. Добавя се към различни ястия по света и е известен със здравословното си съдържание на мазнини и витамини. Научете повече за този здравословен продукт и как да го използвате в готвенето.

Кокосовата вода е естествената течност в зелените кокосови орехи. Тя е прозрачна (леко бяла) и богата на различни хранителни вещества, като минерали, антиоксиданти и здравословни мазнини. Кокосовата вода може да освежи и утоли жаждата ви след изморителен ден.

Кокосовото мляко, от друга страна, е течност, получена от пулпата, смесена с вода. За да се получи гъста консистенция, пулпата се разтрива фино и след това се вари във вода. След това сместа се прецежда през марля. За по-течна консистенция останалата в марлята кокосова каша се сварява. След това процесът се повтаря, за да се намали вискозитетът.

Многото ползи от кокосовото мляко

Контрол на теглото и увеличаване на енергията

Триглицеридите със средна верига (MCT) в кокосовото мляко се усвояват мигновено и се метаболизират в черния дроб, което ви дава енергиен тласък. Освен това намалява шансовете им да се съхраняват като мазнини, което ги прави добър инструмент за управление на теглото. В едно проучване изследователите предполагат, че МСТ могат да помогнат за намаляване на общия прием на калории, което води до постепенна загуба на тегло в дългосрочен план.

Поддържане на нивата на холестерола

Кокосовото мляко може да повлияе положително нивата на холестерола, ако се консумира редовно. В проучване, което се фокусира върху ефектите на кокоса върху нивата на липидите, изследователите отбелязват, че кокосът може да понижи „лошия“ LDL холестерол само за два месеца.

Намаляване на риска от възпаление в тялото

Редовното добавяне на кокосово мляко към диетата може да намали възпалението в тялото. В изследване с мишки авторите сравняват лауринова киселина, вид MCT, намиращ се в кокосовия орех, и бактериите на пропионовата киселина, които са отговорни за акнето. Те откриват, че лауриновата киселина помага за намаляване на активирането на NF-kB, сигнален път, който засяга възпалението.

Антибактериални свойства

МСТ в кокосовия орех могат да се борят с бактериите и вирусите в тялото. Проучване показа, че лауриновата киселина помага за инхибиране на узряването на вируса на везикулозния стоматит. В други проучвания е доказано, че кокосовият орех е ефективен срещу дрождевия щам Candida, както и срещу бактериалния щам на Staphylococcus aureus.

Различни начини за използване на кокосово мляко

Кокосовото мляко е с разнообразно приложение. Можете да го пиете, за да се освежите, да го добавите към смутита или ястия за кокосов вкус. Но преди да експериментирате в кухнята, можете да опитате някои известни ястия от цял ​​свят, които имат кокосово мляко като главна съставка.

Например, лакса, ястие с юфка, популярно в Сингапур, Малайзия и Индонезия. Кокосовото мляко се използва като супа с добавени различни подправки, за да се придаде червен цвят и пикантен вкус.

Кокосовото мляко може да се използва и за лична хигиена. С него можете да направите свой собствен шампоан, сапун, гел за тяло и лосион. Това е така, защото е богато на различни витамини и минерали, които могат да насърчат здравето на кожата, да стимулират растежа на косата и да лекуват най-често срещаните кожни заболявания.

Заместители на кокосово мляко

Кокосовото мляко може да се използва, вместо други видове мляко, което означава, че те са взаимозаменяеми в рецептите. Фините нюанси на вкус ще ви разкрият познати ястия по нов начин. По-долу има няколко заместителя, с които да експериментирате:

Сурово краве мляко

Висококачественото сурово мляко от крави съдържа набор от витамини, минерали и ензими, които могат да подобрят вашето здраве. Използвайте го, за да направите домашни десерти, като сладолед и смутита, по-здравословни.

Кокосова вода

Може да се добавя към смутита и супи, за да им придаде по-рядка консистенция от кокосовото мляко.

Ядково мляко

Млякото, направено от ядки (като бадеми), може да е полезно за вашето здраве, но се уверете, че е домашно приготвено със сурови, органични съставки. Пастьоризираните ядки могат да изложат здравето ви на риск, защото са обработени с токсини.

Кисело мляко

Замяната на кокосово мляко с кисело мляко може да осигури на чревната ви флора така необходимите пробиотици и витамин К2, за да оптимизирате здравето си.

Готвене с кокосово мляко

Кокосово зеле със сьомга и сусам

Необходими продукти:

2 супени лъжици пресен смлян джинджифил

1 връзка нарязано зеле

1-1/2 чаши кокосово мляко

Сол и черен пипер на вкус

Начин на готвене:

Загрейте олио в голям тиган. Добавете джинджифила и задушете на среден огън за пет минути. Добавете зелето и запържете при непрекъснато бъркане пет минути. Добавете кокосовото мляко и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври. Покрийте и намалете котлона и оставете да къкри, докато зелето омекне.

Сьомга

Необходими продукти

4 супени лъжици сурово органично масло

4 супени лъжици био кокосово масло

4 супени лъжици смлян джинджифил

1 чаша сусам

Сол и черен пипер на вкус

Метод на готвене:

Загрейте фурната до 200 градуса. В малка тенджера разтопете маслото и кокосовото масло с джинджифила. Намажете пържолите сьомга с тази смес. Оваляйте ги в сусам и ги наредете върху намазнена тава. Поставете в хладилника за около 15 минути.

Поставете тавата за печене във фурната и печете, докато сусамовите семена покафенеят и сьомгата стане готова. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Тази рецепта е за шест порции.

Хранителна стойност на кокосовото мляко

Освен, че е отличен източник на здравословни мастни киселини със средна верига и разнообразие от витамини и минерали, то е и нискокалорично.

infomax-logo-50-15-HW Андреа с разкрития за скандалното си участие, защитавала от мутри честта на Кубрат

Кокосовото мляко контролира неусетно теглото ви

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе