Какво ще се случи с лицето ви, ако замените кравето мляко с кокосово за един месец 

Какво ще се случи с лицето ви, ако замените кравето мляко с кокосово за един месец 
Здраве и красота

Какво ще се случи с лицето ви, ако замените кравето мляко с кокосово за един месец 

 

Диетолозите и козметолозите твърдят: избягването на кравето мляко и продуктите от него ще помогне не само да се отървете от различни заболявания, но и ще ви помогне да изглеждате много по -добре.

 

През последните няколко години диетолозите силно препоръчват да се откажете от кравето мляко по редица причини, от проблеми с теглото до развитие на рак. Вместо това те съветват да търсите алтернативни опции – за щастие сега във всеки магазин за хранителни стоки можете спокойно да закупите всяко мляко на растителна основа. Въпреки това, сред цялото разнообразие от тези вкусни и интересни варианти за напитки, лекарите съветват да обърнете внимание на кокосовото мляко.

 

Известно е, че този продукт съдържа огромно количество витамини, полезни минерали и микроелементи. Това позволява на кокосовото мляко да ни даде енергия, да подобри храносмилането, да нормализира хормоните, да понижи нивата на холестерола и да увеличи метаболизма. След като сте изоставили животинското мляко, можете да забележите редица положителни промени само за месец (а за тези, които са пили по литър на ден – за няколко седмици).

Първо, избирайки кокосово мляко вместо животинско, скоро може да забележите подобрения във фигурата – включително вида на лицето. Както знаете, калоричното съдържание на кокосовото мляко е само 181 ккал на 100 грама продукт. В същото време повечето от състава са полезни ензими – цинк, магнезий, желязо, калий, фосфор. Тази нискокалорична храна съдържа диетични киселини, триглицериди със средна верига, които много изследователи свързват директно със загубата на тегло. Липсата на стабилност на чревния микробиом може да играе значителна роля в развитието на затлъстяването и тези киселини просто спомагат за балансирането.

 

Той е и основен продукт за тези, които са на кето диета, което означава консумиране на много здравословни мазнини и свеждане до минимум на въглехидратите. Доказано е, че този стил на хранене играе ключова роля за здравето и подкрепата на хората с диабет, заболявания на нервната система и онкологията.

 

Малко хора знаят, но кокосът съдържа ретинол, който често се използва в производството на козметика против стареене. Козметолозите казват, че ако го използвате правилно и ежедневно, можете да направите бръчките по -малко забележими, да изравните тена на кожата, да стесните разширените пори и да възстановите еластичността на тъканите. И можете също да го пиете! Консумирайки редовно и умерено кокосово мляко, ще се отървете от признаците на умора, подуването и някои признаци на преждевременно стареене.

 

Между другото, животинското мляко съдържа хормони и захар, които могат да повлияят негативно на общия хормонален фон на човека, причинявайки различни проблеми, включително с кожата. Повечето хора, които се отказват от млечните продукти, забелязват: кожата изглежда по -хидратирана, акнето изчезва, черните точки, обривите и зачервяванията изчезват.

 

Последните проучвания показват, че кокосовото мляко предотвратява кариеса. Това се дължи на неутрализирането на вредните бактерии, което укрепва зъбния емайл. Така че за красива усмивка са ви необходими само няколко чаши богата на калций напитка на ден!

Млякото може да се използва и като маска за коса и лице или просто да се добави към обичайната ви козметика. Този подхранващ крем за тяло, балсам и лосион за коса насърчава активната хидратация, цялостно почистване от вируси и бактерии, а също така предотвратява косопада и други неприятни ефекти от стреса.

 

Между другото, можете да използвате кокосово мляко и като средство за премахване на грим. Премахва основата и цялата козметика поради високото си съдържание на мазнини.

В допълнение, кокосовото мляко съдържа специална каприлова киселина. Тя има не само противовъзпалителен ефект, но също така помага за възстановяване на чревната лигавица, а също така помага за по-ефективно справяне с всички видове вирусни инфекции. Докато кравето мляко съдържа опасни протеини: казеин, който понякога предизвиква алергии и лактоза, която често се свързва с хранителна непоносимост и повишен риск от развитие на тумори.

 

Tagged , , , ,
на горе