Защо френските жени остаряват най -бавно: тайните за красота, които те не бързат да разкриват

Защо френските жени остаряват най -бавно: тайните за красота, които те не бързат да разкриват
Добра форма Здраве и красота

Защо френските жени остаряват най -бавно: тайните за красота, които те не бързат да разкриват

 

Те не се колебаят да говорят за годините си и дори на солидна възраст остават въплъщение на елегантност и шик. Учените са установили, че французойките живеят средно с 2 години по -дълго от англичанките, като същевременно успяват да запазят младежкото си излъчване до преклонна възраст, така че определено има някои тайни тук …

 

Френските жени винаги са вдъхновявали и ще продължават да ни вдъхновяват със своята красота, която са в състояние да пренесат през годините. Как го правят? Има някои доста очевидни истини, за които често забравяме, но които пряко засягат здравето и дори скоростта на стареене. Френските жени се придържат към тези правила!

 

Инвестирайте в скъпи слънчеви очила

Разбира се, забелязали сте, че французойките обожават големите очила, което ги прави още по -загадъчни. Но въпросът изобщо не е в желанието да изглеждате като непристъпна фатална жена, а в баналната грижа за вашето здраве.

Разбира се, че вие имате слънчеви очила и те изглеждат невероятно. Но безопасни ли са? С напредването на възрастта ние сме изложени на по -голям риск от проблеми със зрението, като катаракта и макулен оток на ретината, особено ако не предпазваме очите си от слънцето. Така че добрите очила са преди всичко печеливша инвестиция.

– Рамка. В идеалния случай тя трябва да се простира до веждите, за да покрие възможно най -много кожа и да осигури добра защита. Колкото по -широка е рамката, толкова по -малко светлина попада отстрани.

 

– Материал на обектива. Най-ефективната UV защита е от поликарбонатни, пластмасови или минерални лещи CR-39. Основното е, че те отговарят на европейските стандарти, така че потърсете маркировката CE. Колкото по -светло е стъклото, толкова по -малко защита може да ви даде.

 

– Нивото на защита. Специална маркировка, която е посочена върху подложката към очилата, показва процента на пропускане на светлина. Оптималните нива са 2-3. Какво означава? Ниво 2 предава 18-43% ултравиолетова радиация и е добро за градските условия. Ако отивате на ваканция на плаж, тогава разгледайте по-отблизо очилата, отбелязани с 3: тези лещи имат пропускане на светлина от 8-18%. Но не мислете, че колкото по -тъмни са очилата, толкова по -безопасни са те: лещите могат просто да бъдат оцветени, а дозата радиация ще бъде дори по -голяма, отколкото през прозрачните лещи! В края на краищата зениците на тъмните лещи се разширяват и получават още по -голяма доза ултравиолетова радиация.

 

Пийте като сомелиер

Много хора, които не се смятат за алкохолици в обичайния смисъл на думата, веднага щом се озоват в компанията, веднага започват алчно да посягат към силните напитки. Ако се забавлявате толкова редовно, тогава в крайна сметка алкохолът има всички шансове да съкрати продължителността на живота ви, като преди това е създал много здравословни проблеми.

 

Френските жени ценят алкохола, без да стават негови роби. Бъдете като сомелиер – обичайте виното и знайте как да го пиете. Насладете се на чашата си бавно, разтегнете удоволствието: направете глътка и я задръжте в устата си, за да усетите вкуса. Ако чашата ви се изпразва бавно, нивото на алкохол в кръвта ви се повишава плавно и не се напивате дълго време. Освен това, ако ви се предлагат „добавки“, е по -лесно да откажете, ако чашата все още е пълна.

 

Яжте чесън

Най -известната и пикантна съставка във френската кухня е чесънът, който е отлично допълнение към месо, салати, супи. Богато на антиоксиданти, растението е отлично в борбата с процеса на стареене и служи като щит срещу свободните радикали. Целта на тези активни молекули са клетките на човешкото тяло: те ги окисляват, ускорявайки стареенето на кожата. Независимо дали е суров или варен, чесънът помага в борбата със сърдечно -съдовите заболявания и предпазва от рак на стомаха и червата. Чесънът е полезен и за предотвратяване на рак на гърдата и простатата, според Шанхайския център за рак.

Що се отнася до миризмата, най -ефективният начин за борба с нея не е чрез миене на зъбите, както мнозина предполагат. По -добре да дъвчете магданоз, прясна мента или да пиете кафе.

 

Вечеряйте по френски

Това означава да седите на маса, а не пред телевизора! За добрите френски домакини храненето е хранене, а не машинално хвърляне на храна в стомаха. Първо, френските семейства предпочитат да се събират и да споделят новини, и второ, храненето пред телевизора е нездравословен навик. Разсеяни от събитията, които се случват на екрана, ние дъвчем по -малко и поглъщаме храната по -бързо, като по този начин ядем повече. Приблизителното време мозъкът ви да каже на стомаха си, че сте сити, е 20 минути. Повярвайте, през това време, седнали пред телевизора, можете да изядете много! Затова яжте на масата, като дъвчете старателно храната и не се разсейвате от нищо.

 

Яжте малки порции

Учените са намерили решение на прословутия „френски парадокс“. Защо нация от любители на виното, кроасаните и пастета от гъши черен дроб е здрава и слаба? Само 7% от французите са със затлъстяване, за разлика от 22% от американците. Всичко зависи от обема на храната. Средната френска порция е около 2 пъти по -малка от американската! Въпреки факта, че като цяло френската диета е богата на мазнини и въглехидрати, френските жени знаят кога да спрат да ядат. Те обаче спазват мярката във всичко: в грима, личните грижи, консумацията на алкохол и дори в родителската любов, която в никакъв случай не е равносилна на добре познатото у нас свръхзакриляне и дори „задушаване“ на децата.

Tagged , , , , , , ,
на горе