Учените идентифицираха идеалната възрастова разлика между съпрузите

Учените идентифицираха идеалната възрастова разлика между съпрузите
Любов и партньорство

Учените идентифицираха идеалната възрастова разлика между съпрузите

 

За много жени възрастта на любимия не играе фундаментална роля: бракове, при които булката е два пъти по -млада от младоженеца, вече дори не изненадват обществеността. Подобни съюзи обаче по правило рядко се оказват дълготрайни – това е заключението на американските учени. Но не е необходимо и да се омъжите за връстник: изследователите са установили каква е разликата във възрастта на съпрузите, която гарантира най -здравия брак.

 

Учени от университета Емори в САЩ установиха, че разликата във възрастта с партньора категорично влияе върху отношенията и тяхната продължителност. Експертите са установили, че колкото повече години разделят влюбените един от друг, толкова по-голяма е вероятността съюзът да се окаже нетраен.

 

Очевидно е, че 20-годишните момичета и 60-годишните мъже имат различни интереси и житейски приоритети, така че връзката на такива двойки често приключва, преди те дори да започнат.

 

Изследователите обаче казват, че и много по -приемлива възрастова разлика може да повлияе негативно на отношенията на влюбените.

 

Така че вероятността за раздяла на двойки с петгодишна разлика във възрастта е 18%, с десетгодишна – 39%, и с двадесетгодишна и повече -95%.

 

Но възрастта не е единствената причина за раздяла. Почти половината от влюбените с различни нива на образование постепенно губят интерес един към друг. В допълнение, експертите установиха, че семейните двойки, които имат общи деца, имат 76% по -малка вероятност да се разведат.

 

Горното се потвърждава от краткия брак на Амбър Хърд и Джония Деп, чиято разлика във възрастта е 23 години. Проблемите в холивудския рай започнаха почти скоро след сватбата, а самият процес на развод се оказа скандален.

 

Разликата във възрастта на Анджелина Джоли с Брад Пит е 11 години. Дълго време връзката им служеше като опровержение на теорията на учените, но двойката все пак се раздели. Дори общите деца не спасиха брака.

 

Според учените най -силните двойки са тези, в които съпрузите са на една и съща възраст. Като херцога и херцогинята на Кеймбридж например. Кейт и Уилям са заедно от 10 години, отглеждат три деца и са много щастливи.

Разликата от една година също се счита за добра. Толкова разделя Дейвид и Виктория Бекъм. Бракът им беше разтърсен от много трудности, но те ги преодоляха.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе