Смешната страна на нещата
Психология

Смешната страна на нещата

 

 

    Всички знаем, че смехът е здраве. Не е необходимо да бъдем постоянно делови и скучни, дори е препоръчително да приемаме с насмешка нещата от живота.

    Истинският, неподправен смях е заразителен. Той кара нашия организъм да реагира, така все едно сме активизирали един енергиен поток. Чувстваме се тонизирани, като след тренировка. Органите ни започват да функционират по-добре. Мускулите започват да се движат, потока от кръв се засилва, осигуряваме си достатъчно кислород.

    Смехът премахва стреса. Организмът се „пречиства“. Напрежението спада, човек става по-работоспособен и енергичен. По този начин намаляваме риска от сърдечни заболявания и се предпазваме от инфаркт. Когато се смеем дори изгаряме калории.

    Причините да се смеем са много – забавен виц, смешен инцидент, комедия или забавно шоу. Смях може да предизвика и сериозна история, но поднесена по смешен начин. Непринуденият, кънтящ детски смях може да накара възрастните да се смеем и без причина.    

    Както е казал Виктор Юго – „Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек“. Не случайно, когато се смеем ставаме по-красиви. Смехът може да сближи непознати, може да отвори много врати. Той е специален начин да кажем „здравей“. Усмихвайки се можем да постигнем и недостижими неща.

    Има и смях през сълзи. Понякога ни се случва да сме тъжни, но в точния момент, някой който е загрижен за нас, ни разсмива. Така тъгата си отива по-лесно и човек продължава напред. Това ни кара да се замислим, дали наистина светът  е оцелял, защото се е смял.

    Затова е много важно да поглеждаме нещата от смешната им страна. Да се забавляваме и с нашия смях да предизвикваме щастието. Да не забравяме също, че усмивката е едно от безплатните неща в живота.

 

   

   

Tagged , , , , ,
на горе