Най-гордите зодии
Астрология Психология

Най-гордите зодии

Гордостта на един човек понякога може да бъде полезна част от характера му, но друг път става голяма пречка в много аспекти от живота му. От това с какво самочувствие разполагате до голяма степен зависи бъдещето ви в професионален и семеен план, защото това то често влияе на решенията, които взимате. Понякога успехът се дължи именно на това качество да имате гордост и да знаете как да боравите с нея. Това може да се определя и от постиженията в живота ви, като в зависимост от успехите си, човек може да става по-горделив.

За съжаление много от хората прекаляват с тази гордост и в един момент тя се превръща в отблъскваща черта, която слага край на много взаимоотношения. Ето защо всеки трябва да бъдете умерени в това и да не прекалявате със самочувствието си, защото понякога то може да е без покритие. Важно е да отбележим, че зодиакалният знак също определя част от характера на човек, като влияе и на тази черта от характера. Представяме ви петте най-горделиви зодии:

Лъвът се чувства  като Бог. Егото на тези хора е огромно! Те обичат да привличат вниманието към себе си и да се показват на всеки, който ще им отдели част от времето си. Лъвът е този представител на зодиакалния календар, който просто обожава всички погледи на хората да бъдат вперени върху него. Понякога обаче гордостта му може да се преобърне в суета и дори така да досади на приятелите и семейството им. Това поражда конфликти и в много случаи разрив на стари приятелства, а понякога Лъвовете дори могат да си „спечелят“ нови врагове.

Скорпионът е много хвалебствен. Скорпионът често е определян за най-мистериозния и интригуващ знак на зодиака. Той трудно приема някои от типичните си черти на характера и често има погрешна представа за себе си, мислейки си, че е по-смирен и кротък от това, което е в действителност. Всъщност обаче много случаи проблемът е именно в него, но той е толкова заслепен от себе си, че дори не забелязва очевидното за всички останали. Скорпионът обича да получава добри думи за себе си и това определено увеличава егото му до степен, в която той може да се помисли за по-важен дори от най-близките си.

Овенът е самоуверен и няма да го скрие. Нашите приятели Овни не са тези, които нямат увереност или показват своята уязвимост пред останалите. Те често използват смелостта си, за да скрият от останалите зодиакални знаци това, което възприемат като своите слабости. Овенът винаги се опитва да запази смелото лице във всяка ситуация, колкото и неудобно да е това. Със сигурност хората от тази зодия искат да изглеждат непобедими в очите на другите, дори това да е по-лоша идея, отколкото са си мислили в началото.

Козирогът е напълно дебелоглав. Козирогът избира да се скрие зад огромното си его, защото се страхува, че други хора ще го осъдят и ще го гледат отвисоко. Тези хора имат проблеми със справянето с негативни мнения и действат нахално и смело, за да възпират останалите да открият истинската им същност. Те не приемат чужди съвети, защото смятат, че това е под достойнството им, макар понякога вътрешно да са убедени, че не са прави. Под всичко това говорим за чувствителен зодиакален знак, въпреки че тези хора мразят да го показват. Много е възможно със смелото си поведение те да прикриват своя слабост, за да не се изложат пред близките и приятелите си.

Близнаците обичат да говорят сами. Личността на Близнаците не е лишена от увереност. Тези хора вярват, че са най-специалните и талантливи хора и никой не трябва да се осмелява да им каже нещо по-различно. Те мразят да им противоречат и дори могат да станат зли, когато хората не са съгласни с тях.

Tagged , , , , , ,
на горе