Страх и неувереност – най-несигурните зодиакални знаци

Страх и неувереност – най-несигурните зодиакални знаци
Психология Астрология

Страх и неувереност – най-несигурните зодиакални знаци

Животът е поредица от решения, които понякога трябва да бъдат взети по-бързо, отколкото сте си мислили. В тези моменти проличава колко уверен и сигурен във възможностите си е човек. Когато този момент настъпи, трябва да имаме адекватна и реална преценка за това, на което сме способни, за да не останем разочаровани. Другата крайност обаче също е много вредна за вземането на правилни решения. Ако човек е прекалено несигурен в себе си, това може да му попречи на развитието в професионален и личен план. Страхът е голям враг и някои хора могат да си мислят, че са предпазливи, но в много случаи това да им пречи да имат по-успешен живот. Зодиите носят в себе си тази черта от характера и до голяма степен могат да ни покажат кои хора са по-податливи на неувереност и може би им трябва малко помощ и побутване, за да вземат решение. Ето кои са най-несигурните знаци:

Рак. Ракът е крайно несигурен. Тази емоционално чувствителна зодия е най-предразположена към това усещане. Нейните представители ги е грижа много за мнението на другите хора и са склонни да приемат всякакви коментари изключително навътре. Тяхната склонност да прекарват много време в домашната си среда заедно с тяхната собствена въображаема реалност означава, че някои малки конструктивни критики могат да се трансформират в цяло нападение върху тяхното съществуване. Този знак се нуждае от постоянно уверение от семейството и приятелите, че се справя добре. В противен случай несигурността в него продължава да расте.

Дева. Девата е изключително самокритична. За хората, които са известни със своята интелигентност и компетентност, може да не очаквате, че Девата ще се издигне толкова високо в този списък, особено тъй като понякога е толкова сурова с другите. Най-критичният зодиакален знак обаче държи на най-високите, а понякога и невъзможни стандарти. Когато осъзнаят, че не могат да променят някои части от тяхната природа, може да е трудно да се примирят с факта, че съвършенството не е постижимо. Девите винаги търсят възможно най-доброто решение за ситуацията, което може да им попречи да предприемат важни стъпки в живота си.

Везни. Те се борят да се чувстват добре със себе си. Само като погледнем зодиакалните черти на Везните, човек трябва да види, че несигурността играе основна роля. В групови ситуации Везните винаги се стремят да угодят на мнозинството и да получат социално одобрение, тъй като не са уверени в собствената си оценка. Те се притесняват да бъдат опозиция, защото искат да бъдат харесвани и по тази причина често се стремят да избягват конфликтите, дори и да знаят, че те са прави във въпросната ситуация.

Риби. Представителите на тази зодия са емоционално зависими. Водният знак Риби се слави като тази зодия, която е най-способна да създаде по-дълбоки връзки и се справят добре, когато са заобиколени от други хора. Докато имат някой близък, с когото да говорят, Рибите ще запазят позитивна настройка. Въпреки това, когато са сами, те започват да се съмняват в себе си и ако няма с кого да изкажат тези притеснения и несигурност, могат бързо да излязат извън контрол. Затова е хубаво да получават съвет, когато е необходим, като дори окончателното решение може да бъде взето от техния партньор или близък човек в семейството, защото те не могат да се осмелят да кажат последната дума.

Водолей. Водолеят е изкуствено жесток. Вероятно не бихте си помислили, че една от най-независимите зодии е и една от най-несигурните, но личността на Водолея е по-чувствителна, отколкото показва на пръв поглед. Като много интелигентни, тези хора често обичат да държат снизходителен и покровителствен тон с другите. Това обаче е само част от фасадата им, тъй като те се опитват да убедят другите (и себе си), че са напълно доволни от всички области на живота си – особено емоционално.

Tagged , , , , , ,
на горе