Винаги, когато се чувствате изгубени в живота, припомнете си тези КЛЮЧОВИ неща

Винаги, когато се чувствате изгубени в живота, припомнете си тези КЛЮЧОВИ неща
Психология

Винаги, когато се чувствате изгубени в живота, припомнете си тези КЛЮЧОВИ неща

 

 

Чувствате ли се самотни или сте заобиколени от толкова много хора, но все още се чувствате така, сякаш никой не ви разбира? Чувствате ли, че вече не знаете кой сте? Мислите ли, че нищо не може да ви направи щастливи и никога няма да намерите истинската си цел в живота?

Помислете отново.

 

Казват, че това, което мислиш, е това, което ставаш. Нашите мисли са най -мощната сила във Вселената.Така че, когато се чувствате изгубени в живота, знайте, че имате силата да го промените.

Ако пренасочите мислите си и се съсредоточите върху неща, които можете да контролирате, вместо върху тези, които не можете, ще разберете, че никога не сте били изгубени, но сте били на пътешествие към намирането на себе си.

 

„Едва когато се изгубим, ние започваме да разбираме себе си.“ – Хенри Дейвид Торо

Не можете да намерите себе си, докато не загубите себе си. Не можете да станете силен, докато не се изправите пред предизвикателства. Не можете да разберете себе си, докато не влезете в контакт с истинското си аз.

 

Запомнете, че ако искате да промените нещата, първо трябва да се влюбите в себе си и да се съсредоточите върху всички онези неща, които можете да контролирате, вместо да се тревожите за нещата, които не можете.

 

Когато се фокусирате върху процеса на вашия живот и целите си, постепенно ще се научите да живеете в момента. Ако оставите ума си да се лута, ще започнете да се чувствате изгубени, защото няма да знаете дали сте в миналото, настоящето или бъдещето.

 

След като осъзнаете, че имате способността да пренасочвате мислите си, ще откриете себе си. Ще разберете също, че:

Вие сте единственият създател на собственото си щастие!

Не, вашият партньор, вашата работа или нещо друго не може да ви направи истински щастлив. Не забравяйте, че единственият човек в света, който може да ви направи щастлив, сте ВИЕ.

 

 

 

Вие сте единственият създател на собственото си щастие и след като го осъзнаете, ще намерите себе си. Всичко ще започне да има смисъл за вас.

 

Имаме това вродено желание да очакваме Вселената винаги да е в наша полза, въпреки че не сме в Игрите на глада (любителите на тази дистопична трилогия ще разберат).

Винаги, когато се чувстваме тъжни, сме склонни да обвиняваме това конкретно нещо за това и се ядосваме, че дори се чувстваме така.

Смятаме, че чувството за щастие е единственото правилно психическо състояние за хората и всяко друго негативно чувство и емоция не трябва да съществува.

 

Познайте какво: Вие сте единственият създател на собственото си щастие и всичко се случва с причина. Каквото и да ви се случи в живота, вие имате силата да го изживеете така, както искате.

 

Можете да се почувствате тъжни за определена ситуация или да изберете да вярвате, че има основателна причина, поради която това се е случило с вас.

Можете да изберете да се спрете на миналото, да мислите за какво-ако, или можете да изберете да се справите с чувствата си, да направите каквото можете и да намерите смелостта да приемете нещата, които не можете да промените.

Можете да изберете да продължите да се чувствате изгубени или можете да намерите себе си. Вие сте единственият, който може да ви направи щастливи, защото само вие знаете точно какво искате и имате нужда.

 

Да се ​​отървем от токсичността е най-важният метод за самолечение

Когато някой спомене думата токсичен, какво му идва на ум? Представяте ли си само токсични хора, които ви карат да се чувствате изтощени през цялото време?

Да, но не само на тях трябва да обръщате внимание.

Има и токсични неща, които трябва да спрете да правите, защото наранявате себе си. Една от основните причини хората да се чувстват изгубени е, че спират да се грижат за себе си.

Те се фокусират върху други неща в живота като задоволяване на всички (само за да живеят в хармония), постигане на цели по грешна причина (само за да се чувстват достойни) и т.н.

Всички тези и подобни неща са токсични за вашето благополучие и ако не се справите с тях, те могат да ви накарат да се чувствате изгубени всеки ден от живота си. Ако искате да намерите себе си, трябва да спрете да правите неща, които са токсични за вас.

 

През повечето време дори не осъзнаваме, че правим тези неща, защото ги правим толкова дълго, че са се превърнали в част от живота ни.

 

Ако искате да намерите себе си, трябва да спрете да се опитвате да угодите на всички

Най-лесният начин да загубите себе си е да играете по правилата на други хора, вместо да създавате свои собствени.

Спрете да се притеснявате какво ще мислят другите за вас и спрете да търсите потвърждение от тях.

Вие сте достоен. Имате свои собствени мечти и цели, върху които да се съсредоточите, така че защо ще губите времето си да мислите какво мисли този човек за вас?

В света има 7,6 милиарда души и ако всеки един от тях се опитваше да угоди на другите, никога нямаше да можем да се развиваме.

Ще тичаме само в кръг. Така че, спрете да бягате в кръг и се съсредоточете върху себе си. Помислете какво искате да правите, защото то ви прави щастливи, вместо да правите неща само, за да направите другите щастливи.

 

Ако искате да намерите себе си, не се страхувайте от промяната

Животът е пълен с избори, възходи и падения, неизбежни последици и постоянни промени. Да намериш себе си не означава да осъзнаеш кой си и никога да не си правиш труда да поставяш под въпрос собственото си съществуване и перспективи.

Да намериш себе си означава непрекъснато да се развиваш и да приемаш всяка една промяна в живота си, била тя добра или лоша. Става дума за изучаване на уроци по трудния начин, предизвикване на себе си и мотивиране да се справяте по-добре.

 

Да намериш себе си означава да търсиш постоянно подобрение.

Не просто се събуждате един ден и осъзнавате, че най-накрая сте намерили себе си и вече не е нужно да се тревожите за това. Всеки ден от живота си ще научавате нови неща за себе си, но само ако сте активен участник в живота си.

Ако само наблюдавате промените и преминавате през живота по пасивен и безопасен начин, никога няма да влезете в контакт с истинското си аз. Ако продължавате да се задоволявате с посредствеността, никога няма да можете да се подобрите.

 

Ако искате да намерите себе си, приемете живота с всичките му предизвикателства, възходи и падения, както щастливи, така и по-малко щастливи моменти.

Можете да загубите себе си сто пъти и да намерите себе си милион пъти само ако искате. И така, въпросът е: Искате ли?

Вижте още ⤵️

Правила за по-лек и без срам живот 

как да го накараш да усети липсата ти

Когато той не ти отвърне на „Обичам те „

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе