Когато не изпитваш чувства към една жена – прекъсни отношения с нея. Не я наранявай и лъжи

Когато не изпитваш чувства към една жена – прекъсни отношения с нея. Не я наранявай и лъжи
Любов и партньорство

Когато не изпитваш чувства към една жена – прекъсни отношения с нея. Не я наранявай и лъжи

Да се разделиш с някого понякога е най-доброто, което може да направиш. Да прекъснеш отношения с жена, в която не може да се влюбиш или не искаш или пък си влюбен, но не искаш да го покажеш, то тогава не бива да продължаваш да я караш да живее в илюзия. Илюзия за теб и нея. Защото това не е услуга. И няма оправдание ако продължиш да го правиш, особено когато става въпрос за лична изгода.

Не се чувствай виновен, че искаш да прекратиш връзка, в която не си щастлив. Да, може би ще нараниш нея. Със сигурност ще. Но ако продължаваш да излизаш с тази жена, ти губиш не само нейното, но и твоето време. Когато не изпитваш чувства към една жена, то тогава трябва да прекъснеш отношения с нея. Не я наранявай и лъжи. Защото никога жена не го заслужава. Може би не го правиш, защото се чувстваш лошия герой. Но всъщност това изобщо не е така.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Лош ли си, когато прекъсваш отношения с жена, която не обичаш

Лошите хора са склонни да не се тревожат дали са такива

Добрите хора са тези, които се тревожат за последствията от действията си. Само добрите хора се тревожат за чувствата на другите. Лошите хора са твърде заети, без да им пука. Така че фактът, че се притеснявате, че раздялата с някого може да ви направи лош човек, означава, че сте внимателни към другите и как вашето поведение им влияе. Това са признаците на добър човек, а не на лош.

Уважително е

Ако не искате да бъдете с някого, тъжен факт от живота е, че често трябва да бъдем жестоки, за да бъдем мили. Което означава, че в краткосрочен план това е болезнено, но в дългосрочен план е за добро. Ако не искате да бъдете с някого, тогава е много по-уважително и състрадателно да го оставите да си отиде.

Да останеш с някого, с когото не искаш да бъдеш, не е мило, слабо е

Искам да прочетете тази точка отново, за да се разбере наистина: Да останеш с някого, с когото не искаш да бъдеш, не е проява на доброта, а проява на слабост. Понякога си мислим (или си казваме), че искаме да пощадим чувствата на някой друг, като ги държим наоколо, когато дълбоко в себе си не искаме повече да бъдем с тях.

Но това всъщност не е всичко, което се случва.

Наистина не искаме да се чувстваме така, сякаш нараняваме някого. Не харесваме неудобните емоции, които идват за нас. Не искаме да се чувстваме лоши хора. Не искаме да ни се сърдят. Така че мълчанието, когато в сърцето си знаеш, че всичко е свършило, понякога е свързано повече с теб и твоите чувства, отколкото с тях и техните чувства.

Чувството за вина след раздяла е много естествена човешка емоция. Основното е, че не обичаме да разочароваме другите хора. Когато кажем или направим нещо, което причинява болка на друг човек, особено на някой, на когото държим, се чувстваме зле. Много хора придобиват навик да се харесват на хората от ранна възраст. Искаме да ни възприемат като добри.

Така че, когато се разделите с някого и това причинява болка или гняв, не е чудно, че не се чувствате много добре.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Само истинската любов е способна да те накара да се почувстваш жива

Любовта е красива, когато е споделена! Без лъжи, болка и обида

„Какво искаш от жена, която не обичаш?“ – Елин Пелин

Tagged , , , , , , , , ,
на горе