Открийте осемте вида любов и разберете как се чувствате наистина

Открийте осемте вида любов и разберете как се чувствате наистина
Любов и партньорство Психология

Открийте осемте вида любов и разберете как се чувствате наистина

Любовта е изключително сложна емоция, която всички изпитваме по много начини. Ние усещаме различни варианти на тази емоция за различни взаимоотношения в живота ни, както и различен език на любовта. Можем да откроите няколко вида любов в зависимост от това как се чувствате. Не обичате по един и същи начин приятел, семейство или партньор.

Според експертите междуличностната любов се разклонява на два основни типа. Едната е страстната любов, известна още като чувство за романтика. Тя включва привличане и интимно желание. Другата е състрадателна любов или привързаност. Този тип любов се изразява в дълбоките емоции, които се крият между дългосрочни партньори или други трайни връзки или взаимоотношения.

Поради това, че има различни начини за даване и получаване на любов, гърците категоризират този широк термин за любов по различен начин. Според тях той е осем различни типа, които хората обикновено изпитват през целия си живот.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Прочетете, за да разберете за осемте различни вида любов, за да станете сигурни как се чувствате наистина:

Ерос

Ерос, известен също като страстна любов, се определя като чувство на привличане. Той изразява интимния интерес, който хората изпитват по време на началната фаза на връзката. Този тип любов се признава за компонент на сливането и привлича хората заедно. Връзките, които започват от Ерос, известен още като страстна любов, обикновено се основават на увлечение и привличане. След известно време този тип любов или ще намалее и ще изчезне, или ще се превърне в друг тип.

Прагма

Прагмата се дешифрира като тип любов, която е прагматична или практична, както подсказва и името й. Когато се колебаете как се чувствате и дали и вие изпитвате прагма, мислете за това като за любов, която е вкоренена в отговорност, ангажираност и реализъм. Трайната любов изисква дълбока отдаденост един към друг. Отнема години и години и множество преживявания, за да се развие връзката и чувствата на прагмата. Стабилните бракове са идеалният пример, който олицетворява този вид любов, тъй като тя може да бъде намерена в дългогодишни връзки.

Лудус

Любовта без обвързване е известна като Лудус. Това е много непринудена, флиртуваща и забавна любов. Тя идва без дълбоки чувства или граници, които са характерни за ерос или прагма. Този тип любов обикновено се наблюдава в началния етап на връзката, когато партньорите се опитват да се ухажват един друг.

Агапе

Агапе се нарича тип любов, която е благородна, щедра и безкористна по природа. Ангелски фигури като Майка Тереза ​​са перфектен пример за този вид живот. Това попада под универсалната състрадателна любов (която не е ограничена само до една). Това е най-чистият и безусловен вид любов, която изпитвате към всички същества, без да очаквате нищо в замяна.

Външният вид няма значение…, ама не съвсем

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Малките тайни на идеалните двойки

Филиа

Филия се превежда като тип любов, който се намира в дълбоко, дълготрайно приятелство. Това е приятелска любов и я изпитате, ако откриете, че е лесно да се доверите на друг човек. Причината е, че връзката ви се основава на доверие и уважение и е създадена на много лично ниво. Любовта, открита в такива приятелства, е толкова дълбока и интензивна, колкото във връзката, но не по този начин. Дълбочината на болката и загубата е доста предизвикателна за справяне.

Филавтия

Филавтия е вид любов, която е съсредоточена върху себе си и това как се чувствате. Самолюбието и състраданието към себе си са перфектните думи, които описват тази любов. Връзката с дълбокото ни аз е изключително жизненоважна и трябва да се поддържа, за да изградим увереност и самочувствие. Освен това, той казва на другите как да се отнасят с нас. Да се поглезите е важен начин да задълбочите усещането за Филавтия и да се почувствате добре със себе си.

Стордж

Стордж се тълкува като тип любов, който се намира между нашите най-близки членове на семейството и роднини. Този тип любов е подсилена от кръв, спомени от детството и познанства. Стордж е емпатичен, отбранителен и интензивно вкоренен в спомените вид любов.

Мъжете от тези четири зодии постоянно си мечтаят за деца

Трите зодии, които никога не са доволни от своето представяне в леглото

Мания

Манията е вид токсична любов, при която един човек изпитва прекалено крайни чувства на привързаност към другия. Дисбалансът в привързаността може допълнително да създаде различни нездравословни проблеми. Те включват чувство на притежание и несигурност. Това е един от най-опасните видове любов. Обикновено не можете да определите как се чувствате наистина, когато го изпитвате и именно оттам идват и проблемите. Често хората, които са вманиачени, дори не осъзнават, че изпитват това към човека до тях. Те просто го приемат като нещо нормално.

Зодиите, които искат да имат финансово надмощие над своя брат или сестра

Зодиите, които изоставят приятелите си в трудност

Зодиите, които са обсебени от партньора си и не му дават пространство

Здравословни начини да получите внимание от половинката си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе